CP3 by Basketball Totaal

Scheidsrechtersclinic in Nijmegen

barrytwittortOp woensdag 21 januari is het weer Fluiten wat de klok slaat in Nijmegen. In samenwerking met Ibasketball heeft de scheidsrechterscommissie van Wildcats Barry Peters weer bereid gevonden om een avondvullend programma samen te stellen.

Onderwerp van de avond is: ‘Het meer fluiten van overtredingen in plaats van alleen fouten te fluiten, maakt het leven van een scheidsrechter een stuk makkelijker’. Het is in elke opleiding tot scheidsrechter altijd gelijk: er wordt veel aandacht besteed aan het fluiten van de fouten, en natuurlijk is dat goed.
Persoonlijke fouten zijn flinke inbreuken op het spel, en als die niet gefloten zouden worden kan je lelijk geblesseerd raken.

Het fluiten van een persoonlijke fout legt echter ook de nadruk heel sterk op het werk van jou als scheidsrechter. Iedereen, en niet in het minst die coach die normaal nooit lastig is, zal naar jou kijken als arbiter en beginnen te sputteren. Het is spelers en coaches niet eens kwalijk te nemen. ‘Ze trainen de hele week op fundamentals: dribbelstart, vangen etcetera. Ze trainen niet op hoe je een fout moet maken’ zo hoorden we onlangs op een scheidsrechtersclinic FIBA-arbiter Paul van den Heuvel al zeggen.

Al met al een interessant programma in de reeks die het eerder al over loopovertredingen had, maar die te allen tijde het adagium ‘Fluiten is leuk’ met zich meedraagt. ‘We denken dat het niet alleen voor arbiters interessant is, maar zeker ook voor coaches!’ aldus de organisatie.

De avond begint om 19.30 uur in de kantine van Sporthal de Horstacker. De toegang is gratis, maar aanmelding wordt wel gewaardeerd. Drop even een mailtje naar [email protected]

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.