CP3 by Basketball Totaal

Scheidsrechter Barry Peters stopt

IMG_0737Vorig jaar was hij nog scheidsrechter van het jaar, en dit seizoen floot hij naast de bekerfinale ook de laatste wedstrijd in de heren playoffs tussen Shoeters en Donar. Komend seizoen zal hij echter niet meer op de velden in actie komen: Barry Peters (midden achterste rij) stopt met fluiten. Na het stoppen van Paul van de Heuvel al de tweede ‘bekerfinalist’  die de fluit aan de wilgen hangt. 

De 40 jarige in Doetinchem wonende Nijmegenaar stopt met fluiten na een carriere die in 2000 begon op landelijk niveau. Hij floot op 23 september van dat jaar zijn debuut als landelijk scheidsrechter in de eredivisiewedstrijd tussen Twente Ice Cubes en DAS in Hengelo. Zijn collega in die wedstrijd was inmiddels ex-international Mark Grievink. Een maand later mocht hij al aan seniorenniveau proeven toen hij met Teade de Groot de bekerwedstrijd tussen eerstedivisionist Basketiers 71 en Wildcats floot. In maart 2003 volgde een bekerfinale jongens U20 en in februari 2004 was daar het eredivisiedebuut: Samen met Paul den Hartog floot hij Fun4 All Bergen op Zoom tegen Cape Holland. In 2010 volgde de FIBA-badge en na de beslissende wedstrijd in de Playoff Finals en de bekerfinale besloot de geboren Nijmegenaar dat het voldoende was.

Peters zal wel in de begeleiding en opleiding van scheidsrechters actief blijven.

een reactie

 1. Anne Franke Zwart

  Jammer, jammer jammer
  2 van de betere refs stoppen met de actieve begeleiding van de wedstrijden.
  Wie o wie gaan deze heren volgen om te stoppen
  Er zijn zeker een aantal welke beter kunnen stoppen, hierbij denk ik onder andere aan Klaas de Vries (excuusnicht van het jaar; kan dus echt niet)
  Men had in de bond en ook vanuit de beide topleagues al eerder moeten anticiperen door jonge talentvolle refs mee te laten draaien. Ga eens beginnen met een ervaren ref en 2 jonge honden de wei in te sturen en goed te begeleiden door bijvoorbeeld Paul, Harry en Barry. Dat geldt trouwens ook voor de man/vrouw achter de tafel.

  Nieuw bloed voor in het veld en voor achter de tafel moet je op tijd gaan realiseren door dit in je ontwikkelplan van de sport mee te nemen. De teams zijn jaarlijks druk bezig met het ontwikkelen van spelers en coachingstaf, maar de rest blijft achter

  Gemiste kans en misschien te laat

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.