CP3 by Basketball Totaal

Schaftenaars Breogan wint moeizaam van Barça B

Roeland Schaftenaar was in de Spaanse LEB Gold weer volledig inzetbaar na zijn rugblessure en dat was ook nodig voor Breogan om de jonge ploeg van FC Barcelona II in eigen hal opzij te kunnen zetten. Barça B toonde aan over veel talent te beschikken. De ploeg bood sterk verweer ondanks de jonge leeftijd van de meeste van hun spelers die actief waren op de vloer van  Del Pazo. Breogan had ontzettend veel moeite de overhand te krijgen. Het tweede team van FC Barcelona bepaalde dankzij Garcia en Hakanson de ruststand dan ook op 38-39. Na rust nam Breogan weliswaar het initiatief maar de jonge gasten uit Barcelona bleven in het spoor waardoor de spanning bleef hangen tot het eindsignaal: 70-65.

Breogán houdt door hun elfde zege aansluiting bij de twee leiders in de LEB-Gold, Palencia en Andorra.

Roeland Schaftenaar speelde weer voluit mee. Hij kreeg ruim 26 minuten toebedeeld en was goed voor 12 punten, 5 rebounds, 1 steal en 1 block.

De jonge Nederlandse guard Lars Jansen won in de EBA met zijn team Plasencia vrij gemakkelijk de uitwedstrijd bij middenmoter Montajes Rueda-Andujar: 57-78. Door deze zege blijft Plasencia op een tweede plaats staan in de EBA-Divisie D achter leider C.B. Enrique Soler.

Lars Jansen (foto: Plasencia)

Lars Jansen (foto: Plasencia)

Jansen speelde 29 minuten mee en noteerde 10 punten, 2 rebounds en 1 assist.

In de EBA-Divisie E kwam de 18-jarige Nederlander Bob van Zijverden 4 minuten op het veld bij koploper Basquets Gandia. De koploper is duidelijk een maatje te groot in deze divisie en had dan ook totaal geen problemen met laagvlieger  Begastri: 80-45. Van Zijverden scoorde 4 punten en pakte 1 rebound. Gandia staat 6 punten voor op nummer twee Jovens Almassera.

Bij de nummer twee in deze Divisie speelt de Nederlander Jordan Vicenzo Kaspers. Hij speelde slechts 10 minuten voor Jovens Almassera in de wedstrijd tegen  Alginet doordat hij snel in  foutenlast kwam. Almassera won nipt van Alginet met 64-63. Kaspers pakte 1 rebound en had verder 1 assist en 1 block. Normaal speelt hij gemiddeld 18 minuten en komt daarin tot 6 punten en 4 rebounds.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.