CP3 by Basketball Totaal

Schaftenaar’s Breogan houdt zicht op tweede plaats

Breogan – de blauwe brigade –  blijft een uitstekende vorm tonen met vijf opeenvolgende overwinningen tegen het einde van het reguliere seizoen. Het team van Roeland Schaftenaar won de uitwedstrijd bij Melilla Baloncesto met 72-82 en blijft hierdoor zicht houden op de tweede plaats in de Adecco Oro, wat recht geeft op een bye in de eerste ronde van de play-ffs.

Breogan had het vrijdagavond bij vlagen moeilijk tegen Melilla, dat keihard vocht om een kans te behouden om de play-offs te bereiken. Pas in de slotfase van het laatste kwart kon Breogan echt afstand nemen van Melilla, dankzij een 0-8 run waardoor Melilla geen mogelijkheden meer kreeg om terug te komen. Schaftenaar speelde samen met Diouf weer een belangrijke rol in de overwinning op Melilla.

Volgende week staat voor Breogan de belangrijke wedstrijd tegen Palencia op het programma, met als inzet de felbegeerde tweede plaats. Vanavond komt Kevin van Wijk nog in actie voor de verrassende debutant Oviedo.

Roeland Schaftenaar speelde 23 minuten mee in de wedstrijd tegen Melilla Baloncesto en noteerde 16 punten (71%), 2 rebounds en 4 assists.

Stand Adecco Oro:
1 B.C. RIVER ANDORRA MORABANC 19 – 3
2 QUESOS CERRATO PALENCIA 18 – 5
3 RIBEIRA SACRA BREOGAN LUGO 16 – 7
4 FORD BURGOS 15 – 7
5 UNION FINANCIERA BTO. OVIEDO 14 – 8

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.