CP3 by Basketball Totaal

Schaftenaar en Van Wijk verliezen eerste wedstrijd in de halve finales

Zowel Roeland Schaftenaar (Breogan) als Kevin van Wijk (Oviedo) verloren met hun teams de eerste wedstrijd in de halve finales van de play-offs in de Adecco Oro. Breogan – verzwakt door de geblesseerde Diouf – verloor met 68-64 de uitwedstrijd tegen Ford Burgos, terwijl Oviedo in hun uitwedstrijd een pak slaag kregen van Palencia: 87-47.

Breogan begon nogal zwakjes aan de wedstrijd in Burgos (15-7), maar wist toch in de buurt te blijven: 22-16. Hetzelfde beeld was eigenlijk te zien in het tweede kwart, twee sterke verdedigingen die onder de borden geen cadeaus weggaven. De ploegen zochten met een 38-30 ruststand de kleedkamers op.

Na de pauze was het beeld van de wedstrijd veranderd, Breogan onder leiding van een weergaloos spelende Dani Rodriguez – hij scoorde, zette de lijnen uit en organiseerde de verdediging –  trok de wedstrijd naar zich toe en wist Burgos aan het eind van het kwart tot op één punt te benaderen: 52-51.

Het vierde kwart was een feest om te zien, zoals veel wedstrijden in de Adecco Oro. Burgos domineerde weer onder de borden, maar Breogan – met een gedegen spelende Schaftenaar – bleef in het kielzog. Vlak voor tijd lanceerde Rodriguez  een driepunter die van de ring ketste, waarna Burgos in de laatste seconden via vrije worpen de overwinning veilig kon stellen: 68-64.

Roeland Schaftenaar kwam 28 minuten in actie en was goed voor 11 punten (62%), 5 rebounds en 3 assists.

Oviedo begon door de afwezigheid van forward Radosav Spasojevic verzwakt aan het duel tegen Palencia. Het team stortte helemaal in nadat Kevin van Wijk  na zeven minuten noodgedwongen uitviel met een zware kneuzing aan de heup.

Oviedo liep vanaf het begin achter de feiten aan en mocht nog blij zijn dat ze met een 38-18 ruststand de coulissen in konden duiken. Na de pauze probeerde Oviedo van alles om nog terug te komen maar Palencia controleerde de wedstrijd volledig en liep via 61-38 naar een onbedreigde 87-47 overwinning.

Kevin van Wijk viel dus na zeven minuten al uit met een kneuzing aan de heup. In de minuten die hij meespeelde kwam hij tot 1 rebound en 2 steals.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.