CP3 by Basketball Totaal

Schaftenaar en Van Wijk stijgen met hun teams naar de derde plaats

CB Breogan met power-forward Roeland Schaftenaar boekte een belangrijke overwinning in en tegen Huesca, waardoor het team naar de gedeelde derde plaats in de LEB-Gold steeg. Ze delen deze plek met Burgos en het Oviedo van Kevin van Wijk.

Na een gelijk opgaand eerste kwart nam Pierre Oriola in het tweede kwart Breogan op sleeptouw. Breogan bereikte de rust met een 25-30 voorsprong. Vanaf het derde kwart nam Breogan afstand van Huesca, met name door een harde verdediging en een veel hogere balsnelheid in de aanval. Het verschil bleef de laatste twee kwarten steeds tussen de 16 en 20 punten. Breogan won uiteindelijk met 61-77.

Roeland Schaftenaar speelde 27 minuten mee in deze wedstrijd, scoorde 6 punten en had verder 4 rebounds, 3 assists, 1 steal en 1 block.

Oviedo met Kevin van Wijk had het zondagmiddag twee kwarten lang moeilijk tegen het tweede team van FC Barcelona. De eerste twee kwarten liep Oviedo achter de feiten aan en moest toestaan dat FCB II met een 43-36 voorsprong ging rusten. Oviedo speelde na de rust een goede wedstrijd. Ze liepen via 14-27 naar een toch vrij onbedreigde 75-83 overwinning.

Kevin van Wijk had een volle strafkaart zodat hij het einde van de wedstrijd niet haalde. Hij kwam aan 18 speelminuten en wist daarin 13 punten, 3 rebounds en 1 assist te noteren.

Het was een spectaculaire start van de tweede helft van de competitie in groep D van de EBA league. Het al 10 wedstrijden ongeslagen Plasencia Extremadura met de Nederlandse pointguard Lars Jansen in hun gelederen, speelde thuis tegen mede-koploper Aceitunas Fragata Morón.

Het werd een prachtige happening, deze ‘clash’ tussen de twee grootheden in de EBA Divisie-D. Moron kwam het beste uit de startblokken en wist een zes punten voorsprong vast te houden tot het einde van het eerste kwart. Onder leiding van Lars Jansen sloop Plasencia langzaam dichterbij. De ploegen gingen de rust in met een 36-38 stand. In het derde kwart ontspon zich een geweldige strijd waarbij de leiding verschillende malen wisselde. Moron wist door een score in de laatste seconden van dat kwart – 57-58 – positief te beginnen aan het laatste kwart.

In het vierde kwart bleek dat Plasencia teveel had gegeven. Ze kwamen vooral verdedigend te kort waardoor Moron toch een ruime 67-85 overwinning wist binnen te halen.

Lars Jansen speelde een prima wedstrijd en kwam in ruim 36 minuten tot 8 punten, 4 rebounds, 5 assists en 1 steal.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.