CP3 by Basketball Totaal

Sandra van Embriqs: ‘Dream Big!’

Onze razende reporter Frits van Dongen kwam met een leuk kort interview met Sandra van Embriqs. Voor de jongere lezers even: Wie is ze?

Sandra werd geboren op 14 april 1968 in Paramaribo, Suriname en is 1.88 lang. De powerforward-center begon in Soest bij Red Stars en speelde tot 2002. Ze heeft haar bachelors degree Franse literatuur behaald in haar Periode bij de UCLA Bruins. Behalve voor Sportlife Canadians, Texim Tonego en Probuild Lions speelde ze ook voor Namur en Kortrijk in Belgie, CJM Bourges in Frankrijk (waarmee ze de Euroleague won) en bij Lachen Ramat Hasharon in Israel.
In Amerika speelde ze voor de University of California in L.A en voor de LA Sparks (1998)

Bij haar afscheid in 2002 kreeg ze de NBB bondspeld voor haar enorme verdiensten voor de sport. . Ook werd de prijs die elk jaar wordt uitgereikt voor de MVP van het seizoen naar haar vernoemd: de Sandra van Embricqs Award.

Hoe is het met je?

Met mij gaat het goed…..kijk uit naar mijn vakantie volgende week.’ Dan lachend: ‘Kan ik effe bijkomen’

Wat zie je als je in de spiegel kijkt?

‘In de spiegel zie ik een mooie sterke vrouw  ‘

Wat doe je voor werk?
Ik werk als lerares Frans en basketballcoach ‘

Waar haal je de kracht en energie vandaan om te doen wat je doet?

‘Mijn kracht en energie komt allereerst van God. Mijn geloof is sterk en ik ga twee keer per week naar de kerk en lees de bijbel zelf. Verder ben ik helemaal weg van Oprah Winfrey “That’s my girl”  en kijk ik bijna alleen naar programma’s op haar kanaal OWN (the Oprah Winfrey Network) Ze heeft altijd heel inspirerende mensen in haar programma’s zoals: The Life Class, the Master Class, Super Soul Sunday. Ik neem de programma’s op en zodra ik tijd heb dan ga ik het bekijken. Ik leer er zoveel van,gewoon heerlijk.’

Waarom ben je in de USA blijven wonen?

‘Ik ben weer in USA gaan wonen, omdat mijn dochter, Arelle, met Congenital Femoral Deficiency is geboren en niet in Nederland behandeld kon worden.Ze heeft een korter linker been en onderontwikkelde heup. Ik had zelf veel onderzoek gedaan naar wat ze precies nodig had en was blij een dokter te vinden die me antwoorden gaf waarvan ik dacht ja dit is wat goed voor haar zal zijn. Die dokter was in Florida dus moest ik alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat ze door hem behandeld kan worden.’

Je bent nu coach.Wat hoop je als coach te bereiken?

‘Het leven van anderen te veranderen op een positieve manier. Door ze te laten zien wat ze op het veld kunnen bereiken en daarmee hun visie over alles in het leven verbreden.’

Volg je de Nederlandse basketball competitie nog?

‘Ik volg alles een beetje via Facebook. Wel leuk hoor om zo contact met anderen te hebben zonder dat je hoeft te bellen vanuit de vs. Want velen zou ik niet zomaar bellen.’

Wat is je mooiste herinnering aan ‘onze’ sport?

‘Mooiste herinnering? Er zijn er zoveel. Van de eerste reizen naar Denemarken met Red Stars in Soest, naar de eerste reizen met Neder
 landse jeugdteams in Roemenië, Italië, UCLA, naar alle teams waar ik deel uit maakte in het buitenland, de Nationale damesteams en WNBA. Alle kampioenschappen, alle feestjes, alle mensen die erbij betrokken waren. Ik heb gewoon een tof leven! Ik heb daarom ook vrienden verspreid over de gehele wereld. Mijn beste vrienden zijn allemaal basketballers.’

Wat wil je de jonge (Nederlandse) speelsters meegeven?

‘Dream Big! Believe in yourself! Always be open to learn something new! Your biggest lessons will come from your biggest losses on and off the court.’


Ben je tevreden met je spiegel(beeld)?

Ja heel tevreden!’

Bedankt Sandra !! veel geluk en gezondheid. 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.