CP3 by Basketball Totaal

San Antonio Spurs naar NBA Finale

Het gaat een rematch worden van de NBA finale van 2013. De San Antonio Spurs en de Miami Heat gaan wederom op voor de NBA titel. De Spurs had een verlenging nodig om de zesde wedstrijd te winnen in Oklahoma. Het werd 112-107 voor Tim Duncan en co.

De eindstand in de serie is 4-2 in het voordeel van de Spurs, die dus nu ‘wraak’ mogen nemen op de nederlaag van vorig seizoen. Met een voorsprong van 3-2 en vijf punten en 25 seconden te spelen in wedstrijd 6 leek de Spurs kampioen te gaan worden. De rest is bekend..

Het is de zesde keer dat Tim Duncan in de finale staat met zijn Spurs. Viermaal won hij de titel en verloor dus vorig jaar van de Heat. Donderdag is wedstrijd 1 in San Antonio.

Tony Parker speelde de tweede helft niet mee vanwege een enkelblessure, maar het deerde de Spurs niet. In de derde periode liep de ploeg van Popovich zelfs uit naar een voorsprong van tien punten.

Het was niet genoeg in de reguliere tijd. Boris Diaw scoorde 26 punten, Tim Duncan 19 punten, 15 rebounds en Leonard 17 en 11 rebounds voor de Spurs.

Bij de Thunder waren het uiteraard Westbrook (34 punten) en Durant (31 punten), die aanvallend de kar moesten trekken. Westbrook scoorde twee vrije worpen met nog negen seconden voor de 101-101 eindstand in de reguliere tijd. Duncan scoorde in de verlenging een paar cruciale ballen en zorgde voor de overwinning.

https://youtu.be/pFysfc-K3Dg

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.