CP3 by Basketball Totaal

Samenvatting DWBL Klasse B

In klasse B van de DWBL waren geen verrassingen te noteren. In Katwijk won titelfavoriet Binnenland van De Wit Grasshoppers. Apollo, de kampioen van de promotiedivisie behaalde een logische overwinning op Baros en nieuwkomer Green Eagles verkocht de huid duur, maar de vrouwen van DAS Delft gingen met de punten naar huis.

De Wit Grasshoppers- Binnenland/Rotterdam 55-67

De vice kampioen van Nederland won met 55-67 bij De Wit-Grasshoppers. Maar gemakkelijk ging het niet. Grasshoppers speelde vol overgave, maar betaalde daar de tol voor in het derde kwart. Coach Ivo Boom: “De teleurstelling overheerst altijd na een nederlaag. Het was ook onnodig. Ik vond ons gewoon zeer matig spelen tegen een ook zeer matig binnenland. De minst slechte heeft gewonnen. Ex-Grasshopper Natalie van den Adel werd bedankt voor bewezen diensten en kreeg een mooi gesigneerd shirt van haar oude teamgenoten. Van den Adel scoorde 17 punten. Eline Kasius was topscorer met 18. Leonie Kooij eindigde op 12 punten voor Binnenland. Bij De Wit Grasshoppers scoorden de zusjes Fleur en Sonja Kuijt 13 punten. Ingrid van der Plas eindigde met 11 punten. Marlous Nieuwveen pakte 10 rebounds.

BC Apollo – EBV Baros 74-43

BC Apollo, vorig seizoen kampioen van de promotiedivisie, was met 74-43 te sterk voor het Rotterdamse Baros.
Baros-speelster Kiki Geelen: “Inderdaad teleurstellend. We zouden niet met deze cijfers van dit team moeten verliezen. Er had meer ingezeten. Teleurstelling overheerst dus. Er is wel een aantal punten duidelijk geworden, waar we nog aan moeten werken. Dus we gaan de leerpunten eruit halen en op naar volgende week.”

Apollo-coach Dwight van West: ”We waren zeker niet goed, maar als team degelijk en gedisciplineerd. Vanaf de vrije worplijn lieten we het afweten (18 uit 32!), maar daarentegen waren we overtuigend in de rebound en hadden een hoge intensiteit in de verdediging (13 steals). Overall een goede teamprestatie. Volgende week zal het wel een ander verhaal worden tegen Binnenland.”

Green Eagles – DAS 60-72

Green Eagles Maassluis promoveerde vanuit het Rayon West meteen door naar eredivisie, maar kon het debuut niet bekronen met een overwinning.  Coach Jeroen Derksen van Green Eagles: “Ja, er waren misschien wel 150 toeschouwers. Een record. Verder ben ik redelijk tevreden, voor een eerste echte eredivisiewedstrijd. De intensiteit was goed.”

Coach Rychard de Jong van DAS: “Het was duidelijk een eerste wedstrijd van het seizoen. Erg slordig. Maar de eerste punten zijn binnen en we kunnen zeker verder bouwen op wat we vandaag hebben laten zien.”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.