CP3 by Basketball Totaal

Sam Jones weg bij SPM Shoeters

Sam Jones is komend seizoen geen coach meer van SPM Shoeters. De winnaar van de beker heeft besloten het aflopende contract niet te verlengen. Jones was twee seizoenen hoofdcoach van SPM Shoeters, maar de chemie met de spelers was niet optimaal. Toch kan Jones terugkijken op een mooie tijd met een landstitel en een beker als hoofdprijzen.

Hieronder het persbericht van SPM Shoeters:

 

SPM Shoeters heeft vandaag besloten afscheid te nemen van coach Sam Jones. “Het was een zwaar besluit omdat wij zeer waarderen wat Sam 11 jaar heeft gegeven aan het topbasketbal in Den Bosch”, zegt voorzitter Albert Dominicus.

Met Sam Jones (38) is Den Bosch vier keer kampioen van Nederland geworden. Twee keer als speler, één keer als assistent-coach en vorig seizoen werd SPM Shoeters onder leiding van Jones voor de 16e keer kampioen van Nederland.

Na winst van de Supercup en de Beker werd de ploeg dit seizoen uitgeschakeld in de halve finale van de play-offs. Het contract van Jones was aflopend. Het bestuur wil het niet verlengen. “Na 11 intensieve jaren is het voor beide partijen goed dat ieder zijn eigen weg kiest. Wij wensen Sam veel succes toe in zijn verdere carrière”, aldus Albert Dominicus namens het bestuur.

Sam Jones is nuchter over zijn afscheid. “Het punt is aangebroken dat er een frisse wind moet gaan waaien binnen deze organisatie. Ik koester mijn tijd hier en bedank de club en de spelers voor het begin van mijn mooie carrière als coach in Den Bosch, die ongetwijfeld ergens anders een vervolg krijgt.”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.