CP3 by Basketball Totaal

Sacramento Kings te sterk voor LA Clippers

Hij zei nee tegen zijn coach toen hij zijn vierde fout maakte. DeMarcus Cousins wilde niet uit het veld in de derde periode en dat gaf de Kings het vertrouwen wat ze nodig hadden. Cousins eindigde met 34 punten en 17 rebounds en zijn Kings wonnen van de LA Clippers met 98-92.

Jarenlang het lachtertje in de NBA waren de Kings. Na de succesvolle jaren met Chris Webber en Divac was het jarenlang niks in Sacramento. De fans moesten zelfs vrezen voor een verhuizing naar Seattle. Maar burgemeester Kevin Johnson (ex Suns) voorkwam dat en dit seizoen hebben de Kings gewoon een hele leuke groep bij elkaar. Of het genoeg is voor een play-off plek valt te betwijfelen, maar er wordt gewonnen en op dit moment meer dan dat er verloren is.

De Kings stonden ruim achter in de derde periode, maar de spelers kwamen sterk terug en de vierde periode was het erop en erover met 28-18.

Vorig seizoen werd er viermaal verloren, maar nu zorgden de Kings voor de eerste nederlaag voor Chris Paul en de Clippers. Rudy Gay scoorde 25 punten voor de Kings, die de tweede overwinning behaalden.

De nederlaag was vooral te verklaren door het slechte schotpercentage. Als je slechts 33 uit 88 schiet, dan ga je in de NBA geen wedstrijden winnen.

Voor de Clippers waren het Blake Griffin (17) en Spencer Hayes (17), die de meeste punten scoorde.

https://youtu.be/tgQPYghPj2U

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.