CP3 by Basketball Totaal

Russell Chapman terug op urk

http://www.orcas.nl – Zaterdag 20 september arriveert Russell Chapman vanuit Toledo (Ohio) op Urk. Daarmee komt de droomwens van Orca’s icoon Anne Groothuis uit. Tijdens zijn 60e verjaardag op 28 juni werd Anne verrast via Skype waar Russell hem vertelde dat hij op bezoek zou komen. Dankzij goede vrienden van Anne is de komst van Russell mogelijk gemaakt.

Russell Chapman was destijds de eerste Amerikaanse basketballer die op Urk kwam spelen en wel in het seizoen 1977/78. Wedstrijden van Orca’s 1 werden toen nog gespeeld in Sportzaal Waaiershoek, de gymzaal van het huidige Berechja College. De tribunecapaciteit was geschikt voor 200 personen maar in de hoogtijdagen werden er zaterdags 700 basketball-fans in gepropt en daardoor werd ‘De Waaiershoek’ een gevreesd basketballbolwerk. Grote reputaties sneuvelden en ook teams als Den Bosch, Weert, Groningen, en Den Helder gingen vaak met een nederlaag naar huis. Russell speelde, met een onderbreking, tot het seizoen 85/86 op Urk en was razend populair.

Russell verblijft 2 weken op Urk en wordt ondergebracht in een appartement van Pension De Kaap. Tijdens zijn verblijf op Urk viert Russell ook zijn 60e verjaardag.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.