CP3 by Basketball Totaal

Rusland struikelt als eerste van de topfavorieten in de groepsfase

HalvarssonNa een druk weekend wordt het weer tijd voor een blik op het EK in Roemenie en Hongarije waar vandaag een paar upsets te noteren vielen!

Groep A:
Montenegro blijft samen met Frankrijk groep A aanvoeren. Frankrijk had daar wel een 7-22 winst van het vierde kwart voor nodig tegen een sterk aandringend Roemenie. Montenegro pakte de derde overwinning van het toernooi tegen Ukraine waar Alina Iagupova een greep aan het doen is naar de topscorerstitel van het toernooi. Op zondagavond zag de Ukrainse van Castors zichzelf met 29.3 ruim zeven punten per wedstrijd (!) meer maken dan de nummer twee op de topscorerslijst Sandrine Gruda. Ze had echter geen verweer tegen Jelena Skerovic van Montenegro die met 9 punten en 13 assists haar ploeg naar de zege leidde.

Groep B:
De lijstaanvoerder na het weekend Wit Rusland had een dagje vrij op zondag en kon zo zien hoe Griekenland de bietenbrug op ging tegen Turkije. Lara Sanders had 18 punten en 12 rebounds voor de Turken die zonder al te veel buikpijn zagen hoe Kaltsidou voor Griekenland hetzelfde deed: 12 en 10 voor de Griekse nummer negen. Italie pakte de eerste zege van het toernooi tegen Polen dat maar blijft klungelen met afronden. Met slechts vier punten in het laatste kwart had Italie er niet heel veel moeite mee om de wedstrijd te draaien.

Groep C:
Letland zorgde voor de grote verrassing van de dag door een 62-68 overwinning op Rusland. Rusland was de eerste dagen van het toernooi soeverein geweest, maar omdat Letland de Russen bijhield onder de borden (40-40) konden de Letten de wedstrijd in hun voordeel beslissen.
Servie pakte een makkelijke zege op Groot Brittanie en leidt de groep met 3 overwinningen.

Groep D:
Spanje pakte een derde overwinning door Hongarije met ruim verschil terug te wijzen. Zweden kreeg een tik op de neus van Lithouwen, met een imponerende Kamile Nacickaite (15 punten 6 rebounds 4 steals). Redactiefavoriete Monika Grigalauskyte kwam met 4 punten en 7 rebounds goed van de bank achter Petronyte (11 punten 7 rebounds). Louice Halvarsson had 18 punten en 11 rebounds met 3 assists voor Zweden dat Frida Eldebrink 15 punten zag maken.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.