CP3 by Basketball Totaal

Rusland maakt bedoelingen duidelijk tegen Kroatie

irina osipovaRusland liet er in de eerste wedstrijd van het EK geen misverstand over bestaan dat ze terug zijn om de ‘schande’ van 2013 uit te wissen. Bij vlagen extreem strakke verdediging leidde tot een 83-62 overwinning tegen Kroatie.

Rusland mag dan zonder Ksenia ‘Rubio’ Levchenko op het EK aangekomen zijn – let op haar op het WKu19 later deze zomer- het was wel een hele duidelijk statement wat al gelijk in het begin van de wedstrijd afgegeven werd. Tegen het toch niet misselijke Kroatie werd na tien minuten al een 22-13 voorsprong genoteerd, en bij rust had Rusland een 42-32 gat.
Toen echter liet Rusland even het echte gezicht zien: Rusland hield de Kroatische formatie op slechts 7 punten waarmee het gat op 65-39 kwam. Het was gelijk het sein ook weer voor de Russische formatie om het gas los te laten en in het laatste kwart een kleine nederlaag toe te staan. Met name in de laatste vijf minuten geloofde Rusland het wel, en wist Kroatie een 14-4 run te maken die de stand op 83-62 uit deed komen. Youngster Maria Vadeeva tekende voor 7 punten en 5 rebounds bij Rusland.

Topscorers:
Rusland: Epihanny Prince 16 pnt 5 assists. Natalia Vieru 14 pnt. Marina Kuzina 13 pnt; Irina Osipova 4 pnt 10 rebs 6 assists.
Kroatie: Iva Ciglar 17; Iva Sliskovic 12;

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.