CP3 by Basketball Totaal

Rusland gewoon naar kwartfinale op Eurobasket women 2015 in Hongarije

Met nog een kraker in de tweede ronde voor de boeg op 22 juni, tegen Spanje, is Rusland zeker van de kwartfinale na een eenvoudige zege op Slowakije. Maria (Masha)Vadeeva was letterlijk en figuurlijk de grote dame in deze wedstrijd.

Is die Maria Vadeeva (16 jr, Rusland), de nieuwe Maria Stepanova? image

Ze is geboren op 16 Juli 1998 in Moskou, moet nog 17 jaar worden in juli, speelt als center en is 190cm/6’3″. Ze speelde afgelopen seizoen bij Spartak Vidnoje.

Ze maakt haar debuut op het E.K. voor het Russische senioren dames team. In de jeugd heeft ze vrijwel alle individuele prijzen al gewonnen. Toch duurde het lang voordat Rusland besloot haar mee te nemen naar EurobasketWomen.

De keuze lijkt terecht want stats don’t lie:

Tegen Kroatië (83-62 w) speelde ze 13 minuten en maakte 7 punten
Tegen Engeland (71-40 w) was ze goed voor 18 minuten en 13 punten
In de historische nederlaag, tegen Letland(62 – 68 l) kwam ze in 15 minuten tot 5 punten
Tegen Servië (53-77w) scoorde ze 8 punten in 10 minuten
In de huidge 2e ronde
Tegen Litouwen (78-74v) maakte ze in 7 minuten speeltijd 10 punten.
image

Vandaag tegen Slowakije (75-61w) maakte ze in de meeste speeltijd tot nu toe (19), maar liefst 22 punten tegen 60 procent.
Mede dankzij Vadeeva is het Rusland van topcoach Myshkin, nu dus al zeker van de kwartfinale ook al moet er nog 1 wedstrijd worden gespeeld.

Ze werd vandaag de Game Hero: de zestienjarige versierde een aantal fraaie ‘and-1′ plays en kwam zodoende tot een erg fraaie 22 punten en greep ook nog eens zeven rebounds. We gaan nog veel van Maria Vadeeva horen de komende week en in de toekomst. Teamgenoot Evgenia Belyakova (28jr) deed het ook goed, zij schoot met scherp en verzamelde 17 Russische punten.

Foto’s http://www.fiba.com

een reactie

 1. Okay dan…. Rusland haalt de kwartfinale van het EK.
  Vorig jaar tijdens de kwalificatie cyclus tegen datzelfde Rusland kreeg het NDT en dan vooral de Coach ontzettend veel kritiek over zich heen dat de kwalificatie voor het EK weer niet gelukt was. En dit terwijl er thuis in sporthallen zuid slechts met 60 – 68 werd verloren van deze grootmacht. Nu blijkt Rusland gewoon al weer minstens in de kwartfinale te staan. Dus dan blijkt alle kritiek grotendeels eigenlijk onterecht te zijn geweest???
  Het tweede land van die kwalificatie groep Zweden won in de kwalificatie zelfs de thuiswedstrijd van Rusland maar Rusland zou uiteindelijk de kwalificatie groep winnen. Ook Zweden staat echter op het EK en die hebben het moeilijk op het EK.
  Zweden – Slowakije 69 – 72.
  Zweden – Hongarije 63 – 72.
  Zweden – Letland 68 – 70.
  Zweden – Spanje 60 – 64.
  Ze hebben dus tot nu toe 1x gewonnen van gastland Hongarije maar ik wil nou niet zeggen dat Slowakije,
  Letland en Spanje dusdanig weinig voorstellen dat Zweden in eigen land veel kritiek over zich heen zal krijgen.
  Of is dit misschien typisch Nederlands?

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.