CP3 by Basketball Totaal

Rusland blijft indruk maken.

gbrrusNa de eerste dag kampte Kroatie met blessureproblemen, dus er leek wat te halen voor Letland op de tweede dag van het EK. Rusland lijkt een maatje te groot voor de concurrentie. Een roundup van groep C.

Kroatie- Letland 67-63
De Letse Steinberga revancheerde zich mooi voor haar ongelukkige eerste kwart gister, maar de 24 punten en 8 rebounds van de bij Castors vertrekkende center waren uiteindelijk niets waard nu Kroatie met de overwinning van het veld stapte. Voor nog geen 150 toeschouwers kwam Letland kort voor tijd op 62-60 terug in de wedstrijd, maar Iva Sliskovic scoorde een belangrijke ‘and one’ voor de overwinning. Een overwinning die tegen elke logica in leek te gaan, daar in de voorbereiding op het EK en in game 1 maar liefst zes speelsters afvielen! Letland kreeg de kans, maar kwam niet voldoende inside om een kans te maken en lijkt nu al met één been in het vliegtuig terug naar huis.

Topscorers:
Kroatie: Sliskovic 15 punten 6 rebounds; Mazic 13 punten 8 rebounds; Ivankovic 12 punten 10 rebounds;
Letland: Steinberga 24 punten 8 rebounds; Jekabsone 18 punten 7 rebounds;

Groot Brittanie – Rusland 40-71
De Russische ploeg maakte op opening day al de nodige indruk, en ook tegen Groot Brittanie was er weinig tot geen twijfel over wie de wedstrijd ging winnen. Het was mooi om te zien dat younster Maria Vadeeva met 13 punten en 8 rebounds opnieuw prima uit de verf kwam in de wedstrijd tegen de Britten die het moesten stellen zonder de geblesseerde Fagbenle die al snel uitviel met een oogblessure. Oud-Lieshout topscorer Stephanie Gandy kwam in 18 minuten tot twee punten voor de Britten.

Topscorers:
Groot Brittanie: Stewart 10 punten.
Rusland: Vadeeva 13 punten 8 rebounds; Prince 10 punten;

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.