CP3 by Basketball Totaal

Ruime overwinning Orange Angels tegen St. Johns

De Orange Angels hebben hun vijfde wedstrijd tijdens de oefenstage in Italië gewonnen. Het duel tegen St. Johns uit New York leverde een alles zeggende 71-34 overwinning op. Toch zag het er lange tijd niet naar uit dat het zo’n grote overwinning zou worden, want net als in de voorgaande wedstrijden kreeg Oranje kansen geboeg, maar was het schotpercentage beneden peil.

Via 12-6 na het eerste kwart werd er een 23-14 ruststand bereikt. Bondscoach Meindert van Veen over de eerste helft: “Verdedigend zat het goed dicht, mede omdat zij niet over schutters beschikten, maar aanvallend misten we nog steeds te veel, waaronder een aantal lay ups.”

Na de rust bleven de teams ruim zes minuten in elkaars spoor (31-24), maar daarna begon de Hollandse aanvalsmachine eindelijk te draaien en uiteindelijk werd er in het derde kwart net zoveel gescoord als in de hele eerste helft, waardoor de stand aan het eind van het derde kwart 46-28 was.

 In het afsluitende kwart denderde Nederland over St. Johns heen, met Loyce Bettonvil aan het spreekwoordelijke kanon. Zij sloot de wedstrijd af met drie rake driepunters op rij, wat in de grootste overwinning van de trip resulteerde. Bettonvil kwam uit op 19 punten. Ze schoot tegen zestig procent, met 5 uit 7 driepunters. Natalie van den Adel was goed voor 15 punten. Het schotpercentage van de Angels was 44 procent (57/25). De driepunters werden tegen 35 procent raak geschoten (26/9).

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.