CP3 by Basketball Totaal

Roye blijft bij BC Apollo

Goed nieuws voor de fans van BC Apollo. Aron Roye blijft ook komend seizoen te bewonderen in Amsterdam. Met trots maakte de club BC Apollo dat bekend via facebook. “Het bestuur van Apollo Amsterdam verlengt het contract van Aron Royé voor seizoen 2015 2016. Nadat eerder Dimeo van der Horst al werd vastgelegd is het bestuur trots dat de 1,84 m. lange, 27-jarige pointguard Royé ook in Amsterdam blijft”.


Royé wordt als jeugdspeler geselecteerd voor het Nederlands Team U16, U18, U20 en maakt op 18-jarige leeftijd bij Zorg en Zekerheid Leiden zijn debuut in de eredivisie. Bondscoach Marco van der Berg selecteert Aron in 2007 voor het Nederlands herenteam en Royé pakt daarna met Gasterra Groningen het landskampioenschap en de beker onder leiding van dezelfde coach. in 2011 wordt Royé met Amsterdam kampioen in de promotiedivisie en speelt daarna twee seizoenen voor Apollo Amsterdam in de Dutch Basketball League.

Aron combineert zijn basketballcarrière met zijn studie psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Vanwege het faillissement maakte Royé halverwege het vorige seizoen de overstap van Den Helder terug naar zijn geboortestad Amsterdam. Aron Royé speelde vorig seizoen gemiddeld 27 minuten voor Apollo waar in hij goed was voor 9,3 punten, 3,8 rebounds en 3,8 assist per wedstrijd.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.