CP3 by Basketball Totaal

Roundup dames promo: DAS en Apollo ongeslagen

Het speelweekend in de dames promotiedivisie bestaat zoals we weten uit twee poules. Een kleine terugblik.

Grasshoppers 2 toog naar Rotterdam, maar kreeg van Baros de deksel op de kop. De Rotterdammers wonnen met 71-55. Almonte kreeg in eigen huis Amazone op bezoek. De Utrechtse ploeg verloor in de eerste helft van de competitie nog van de ploeg van Marie José Allers, maar ditmaal won Amazone met 61-67. Amazone draait na de kerst stukken beter dan voordien, en had gehoopt dat Groene Uilen in Delft een overwinning zou pakken.

DAS trok echter aan het langste eind in een vreemde wedstrijd die ze zag openen met een 21-2 voorsprong waarna de rust 25-32 voor de Uilen was! Na rust verliest Uilen Mayella Kuikhoven met een knieblessure, waarna de ruststand op 48-48 uitkomt. In het slotkwart houdt DAS het hoofd koel en wint uiteindelijk met 65-63.

In Poule B was Apollo de sterkste in het onderonsje met US. De ploeg van de jarige coach Dwight van West won met 72-62 van Apollo. Green Eagles, dat een week eerder nog knap won van US verloor ditmaal van Cangeroes. De gasten trokken met 46-65 aan het langste eind.

De top 3 in beide poules:
Poule A:
1. DAS 5-0
2.Amazone 4-1
3. Groene Uilen 2-2
Poule B
1. Apollo 4-0
2. US 2-2
3. Cangeroes 2-2

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.