CP3 by Basketball Totaal

Round up DWBL: Lekdetec warmt op

In de dames eredivisie een niet volledig programma. De dames van Grasshoppers en Binnenland hadden een weekendje vrij. De rest van de ploegen kwam wel in actie zoals aangekondigd in onze vrijdagmiddagborrel.

Probuild had aanmerkelijk meer moeite dan in de eerste ontmoeting met Almonte. De ploeg van Marie José Allers deed aardig mee, en ging uiteindelijk met een 79-56 nederlaag de auto terug in.
In Utrecht pakte Amazone de eerste overwinning van het seizoen door De Wit Grasshopper 2 net voor te blijven. Amazone begon heerlijk met twee rake driepunters in de eerste aanvallen van de wedstrijd, liep uit naar 20-8 na het eerste kwart, en had daar uiteindelijk nipt genoeg aan. Proficiat aan Jan Koek en zijn meiden. In Bemmel gaf Lekdetec.nl ‘college’ aan US dat geen moment in de buurt kon blijven van de ploeg van Bart Sengers die daarmee de Final Four veilig stelde.

In Poule B liep Apollo nog maar eens tegen een zeperd op. EBV Baros was op eigen veld te sterk voor de Amsterdamse formatie die duidelijk niet in de vorm steken die bij hun status van titelverdedigers past. De vraag is wat er nodig is om de zwalkende kampioenen weer op de rit te krijgen. DAS en Green Eagles sluiten de poule vanavond om 20.00 uur.

In poule C ook twee wedstrijden op zondag. Dat betekent dat alle ogen zaterdagavond gericht waren op Tubbergen waar Jolly Jumpers met een imponerende Milou Dekker aan het roer het CTO heel lastig wisten te maken. In overtime was het uiteindelijke de Amsterdamse formatie die het koelst bleef, en de zege mee naar huis nam. Zo bleef Jolly Jumpers, wat van de ex-promotiedvisionisten misschien wel de sterkste indruk maakt voorlopig, met lege handen achter.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.