CP3 by Basketball Totaal

Rotterdam slaat gat met Leeuwarden

Rotterdam Basketball College heeft Aris vaster op de laatste plaats boven de streep van de play-offs gezet. De ploeg van Ferry Steenmetz trok in een heuse kraker aan het langste eind. Twee verlengingen waren er nodig voordat het scorebord in de Rotterdamse Topsporthal 105-113 als eindstand liet zien. La’Shard Anderson – de topscorer van de DBL – haalde vernietigend uit met een ouderwets sterke score: 47 punten mijnheer!!!

De strijd om de laatste play-offplaats begint nu al interessant te worden. Gisteren versloeg BC Apollo Maxxcom BS Weert en naderde daarmee Aris tot op één zege. Dit weekeinde treffen Amsterdam en Leeuwarden elkaar in de Apollohal. Wint BC Apollo dat duel, dan komt het in punten op gelijke hoogte met de Friezen.

Drie zeges hoger staat inmiddels Rotterdam, dat in La’Shard Anderson de aangekondigde smaakmaker van de DBL heeft. Steenmetz verkondigde al voor de start van het seizoen dat hij een ‘grote’ in zijn ploeg had. Anderson schoot in rotterdam vanuit het veld 16 op 24 en voegde daar de perfecte score van 13 op 13 vrije worpen aan toe. Hij gaf bovendien 6 assists, pakte 4 rebounds en 4 steals. Het hoge run-and-gun-gehalte van het duel was hem op het lijf geschreven.

Het was pas de eerste keer deze competitie dat een verlenging nodig was om een wedstrijd te beslissen. Wat heet: twee verlengingen! 83-83 brak de eerste verlenging aan, waarna bij 94-94 nogmaals vijf minuten extra moest worden bijgeteld.

Het tweede kwart was overigens ook de moeite waard. Daarin werden door Rotterdam en Leeuwarden niet minder dan 64 punten gemaakt.

 

ARIS LEEUWARDEN – ROTTERDAM BASKETBALL COLLEGE  105-113  (20-19, 54-49, 66-65, 83-83, 94-94)

20131211 rdam_leeu 3066 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.