CP3 by Basketball Totaal

Rotterdam pakt cruciale overwinning

Eindelijk een overwinning voor Challenge Sports Rotterdam. Na negentien nederlagen op een rij werd er eindelijk weer eens een overwinning gevierd in Rotterdam. Aris Leeuwarden was de ‘gelukkige’ die de overwinning aan de ploeg van Ferry Steenmetz moest laten. Het werd na verlenging 96-95 na een dubieus einde van de wedstrijd.

La’Shard Anderson deed eindelijk weer eens een keer van zich spreken en maakte 28 punten voor de thuisploeg. Matthew Otten  maakte 18 punten en ook Ivan Filipan speelde verdienstelijk met 13 punten.

Bij Aris Leeuwarden was het Nathan Healy en Lumpkins die beiden een double double lieten noteren: Healy had 27 punten en 11 rebounds, Lumpkins 24 punten en 18 rebounds. Ook Robert Krabbendam had met 12 punten en 10 rebounds een double double.

De eerste helft speelde Rotterdam echt uitstekend en prachtig basketball. Het resulteerde in een 53-42 voorsprong bij rust. Maximaal was voorsprong zelfs 15 punten.

In de tweede helft werd er beter verdedigd door Aris en keerde de balans terug in het duel. De Friezen kregen bovendien het een laatste schot voor een verlenging. Tom Snikkers schoot acht seconden voor tijd de 85-85 binnen, waarna 5 extra minuten noodzakelijk waren.

In de extra periode leek Aris de wedstrijd op slot te gooien. Nathan Healy scoorde 91-95 met nog anderhalve minuut op de klok, maar Bart Stolk en La’Shard Anderson brachten Challenge Sports weer op gelijke hoogte met Aris: 95-95. De tumultueuze slotfase werd afgesloten met een fout op Cameron Echols. Volgens supporters buiten de tijd, maar Echols mocht naar de lijn, schoot één vrije worp raak en verzekerde Rotterdam daarmee van de broodnodige overwinning.

De thuisclub had voor het laatst op 12 december een wedstrijd in de Dutch Basketball League gewonnen. Daarna was alleen in de NBB Beker gewonnen van De Wit Grasshoppers. De laatste DBL-zege was nota bene ook tegen Aris. Op 12 december waren er echter twee verlengingen nodig om Rotterdam aan de 113-105 zege te helpen.

De zege is een uitkomst voor Ferry Steenmetz en zijn mannen. De Rotterdammers leken het nieuwe Weert van de DBL te worden en geheel af te haken voor de strijd om de laatste play-offplaats, maar BC Apollo heeft er na de zege op Aris alsnog concurrentie voor plek acht op de ranglijst.

 

CHALLENGE SPORTS ROTTERDAM – ARIS LEEUWARDEN  96-95  (25-19, 53-42, 67-61, 85-85)

20140405 rdam_leeu 3159 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.