CP3 by Basketball Totaal

Rotterdam kan net niet stunten in Zwolle

Het was geen eenvoudige wedstrijd voor Landstede Zwolle tegen Rotterdam Basketball. Uiteindelijk bleven de punten in Zwolle en won Landstede met 94-89.

Rotterdam coach Armand Salomon was duidelijk. ”het verschil voor mij waren de 2nd chance points. 6 om 26, dat is geen cijfer om te winnen. Zijn collega Herman van der Belt was blijkbaar verrast over de sterkte van Rotterdam, want zijn ploeg werd een gebrek aan concentratie verweten. Over wat de coach na de wedstrijd tegen zijn ploeg heeft gezegd was hij duidelijk. ”Gefeliciteerd en tot dinsdag”, was de coach kort en bondig.

Was het dan geen leuke wedstrijd? Absoluut wel. Rotterdam speelde weer volwassen en kon uitstekend meespelen met de gedeelde koploper in de eredivisie. Na de eerste periode was er voor de voorsprong voor de bezoekers 17-20, maar Zwolle stond bij rust voor met 43-37.

De tweede helft leek de thuisploeg eindelijk los te komen van Rotterdam en kwam op de maximale voorsprong van 63-50.

Maar Rotterdam speelde gewoon door en heeft al vaker van een grote achterstand de wedstrijd om weten te buigen. Zo ook bijna vandaag. Na het derde kwart stond het nog 64-57, maar een fantastische vierde periode bracht Rotterdam bijna de winst. Anderhalve minuut voor tijd was het 84-83. Maar daarin scoorde Landstede nog 10 punten en Rotterdam 6. De vrije worpen werden uitstekend benut en zodoende kon Zwolle de punten pakken.

Bucketbaas Joe Burton was topscorer met 27 punten en 11 rebounds. Gibbs 13, Lietmeijer 13, Hinz 12 en Zondervan en Williams 10.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.