CP3 by Basketball Totaal

Rotterdam geeft Aris Leeuwarden pak slaag

Het gaat niet goed met Aris Leeuwarden. De belangrijke wedstrijd om de laatste play-off plaats werd ruim verloren. Het was weer ”no-defense”  voor de ploeg uit Leeuwarden en na de nederlaag tegen BC Apollo kregen de bezoekers wederom een tik te verduren. Het werd 110-85.

Door de overwinning hebben de Rotterdammers vier punten meer dan Aris Leeuwarden. Tien om zes en dus een groot gat (bijna) halverwege de competitie. Ook het onderling resultaat is 2-0 voor Rotterdam.

Toptalent Yannick Franke eindigde met 27 punten en 4 rebounds voor de thuisploeg. Tamasauskas scoorde ook in de dubbele cijfers. Hij eindigde met 16 punten. Bij de bezoekers uit Leeuwarden was het good old Tjoe de Paula met 22 punten, die aanvallend de kar trok. Maar zoals vaker dit seizoen is de verdediging de achilleshiel van de Friezen. Normaal gesproken is 85 punten gewoon goed voor een overwinning, maar nu betekende het een nederlaag van ruim 20 punten.

Van de week kwam er gelukkig een hart onder de riem van coach Simpson vanuit het bestuur. De coach staat niet ter discussie en dat is terecht. Toch is de basis heel smal in Leeuwarden, want zonder Cartwright is het niet veel. Het rommelt wel in Friesland, want deze week stopte ook Jesse Markusse.

In de eerste periode ging het gewoon weer goed voor Aris, die een kleine voorsprong had (17-19), maar Ties Theeuwkens zorgde met een driepunter voor 20-19 en de thuisploeg keek niet meer om.

Via 47-34 werd het 53-44 bij de rust en was wederom een grote score in de maak. In de rust zal het gedonderd hebben bij Aris, want aan het begin van de tweede helft stond er een feller Leeuwarden. Driepunters van Hope en de Paula zorgde voor een 57-54 aansluiting. Een 18-6 run in een kleine vijf minuten zorgde wel voor het einde van de wedstrijd. Het touwtje waaraan Aris hing, brak en de ploeg stond ineens dik achter. 81-67 na de derde periode.

De vierde periode was het wachten op het honderdste punt en die kwam uiteraard. Mattew Otten was de gelukkige en dat kost de Nederlandse Amerikaan een rondje aan zijn teamgenoten 101-80.

Daarna werd het nog een 14-5 om de slachtpartij extra vorm te geven. Rotterdam vierde feest en Aris droop teleurgesteld af.

 

 

een reactie

  1. Het 100ste punt kwam van de net ingewisselde Vincent van Sliedregt

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.