CP3 by Basketball Totaal

Rotterdam doet donatie en geeft ook punten aan Den Helder

Den Helder Kings probeert er alles aan te doen om te overleven. Benefiet wedstrijden, donaties, loterijen, maar bovenal het winnen van wedstrijden. Den Helder kreeg Rotterdam Basketball op bezoek en won eenvoudig met 91-78.

Een sjieke actie van de club uit Rotterdam. De spelers en staf kochten keurig een kaartje om de spelers een hart onder de riem te steken. Maar de punten deden de ploeg uit Noordkop waarschijnlijk meer plezier.

Het levert de club van Jaumin een keurige vierde plaats op de ranglijst met een prachtige wedstrijd tegen ZZ Leiden op zaterdag in het vooruitzicht. Brendan Frazier was topscorer met 23 punten. Creek en Dickerson scoorden beide 15 punten. En wederom schoot de ploeg met scherp achter de driepuntslijn. Nu bijna 50% tegenover de ruim 70% van afgelopen weekend tegen Zwolle. 13 van de 28 pogingen gingen wederom door het netje heen.

Daarnaast was de ploeg zuinig op de bal en gooide deze slechts 13x weg tegenover 21x van de bezoekers uit Rotterdam. Bij Rotterdam was Mattew Otten topscorer met 15 punten, gevolgd door Krabbendam met 14 punten en 13 rebounds.

Via 23-23 na de eerste periode was er een klein gaatje bij rust van 47-34.

In de derde periode liep het verschil op richting de twintig punten 71-53 en had Rotterdam het traditionele sterke laatste kwart, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Door de nederlaag kan Rotterdam zich gaan toeleggen op de zesde plaats. Het verschil met Donar is al vier punten en Donar is geen ploeg, die Rotterdam zal verwachten in te halen. Het verschil met Leeuwarden is vier punten in het voordeel van Rotterdam, maar het speelde wel twee wedstrijden meer.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.