CP3 by Basketball Totaal

Rotterdam blijft zwalken

Matrixx Magixx heeft Challenge Sports opnieuw met de neus op de feiten gedrukt. De Rotterdammers verloren vanavond in eigen huis met 46-79. Geen enkele speler van de thuisclub slaagde erin in de dubbele cijfers te eindigen. Robert Krabbendam was met 9 punten en 7 rebounds de beste speler aan Rotterdamse kant. Voor Magixx betekende de zege in de Maasstad dat de ploeg blijft aanhaken in de strijd om de gunstige play-offplaatsen. Oud-Rotterdamspeler Robbie Sihota pakte uit met een fraaie double double: 23 punten en 10 rebounds. Maar nog veel meer dan de individuele prestatie van Sihota zal coach Michael Schuurs hebben genoten van het sterke collectieve spel van zijn team, wat tot uiting werd gebracht in het totaal van 20 assists.

Van het Rotterdamse elan, dat zo kenmerkend was bij de start van de competitie, is weinig meer over. De ploeg van coach Ferry Steenmetz is met de handblessure van La’Shard Anderson het momentum kwijtgeraakt en lijkt op geen enkele manier in staat de oude vorm te hervinden.

Robert Krabbendam liet tegen Matrixx Magixx zien een waardevolle aanvulling te zijn voor Challenge Sports, maar dan vooral op basis van zijn individuele kwaliteiten. Rotterdam als team is een fiets in het fietsenrek bij de school: er is altijd wel een of andere onverlaat, die het ventiel opendraait en de lucht uit de banden laat ontsnappen.

Voor Magixx kwam het duel tegen de Rotterdammers als geroepen. Michael Schuurs en zijn mannen moeten ‘herbronnen’ nu international Stefan Mladenovic voor lange tijd is uitgeschakeld. De druk op Dimeo van der Horst wordt opgevoerd, Kelvin Martin moet (letterlijk) bijspringen en de jonge talenten worden verplicht in sneltreinvaart te leren volwassen te spelen.

In het Topsportcentrum was het Wijchense collectief beter op dreef dan in de laatste wedstrijd voor eigen publiek. Dimeo van der Horst gaf zes beslissende passes en Matrixx Magixx liet de scouts twintig streepjes zetten in het vakje van de assists. Een serieuze verbetering. Matrixx Magixx was met 13 uit 13 bovendien foutloos vanaf de vrije worplijn.

 

CHALLENGE SPORTS ROTTERDAM – MATRIXX MAGIXX WIJCHEN  46-79  (10-23, 17-40, 34-60)

20140322 rdam_wijc 3149 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.