CP3 by Basketball Totaal

Rotterdam Basketball heeft geen kind aan BC Apollo

Zes punten uit zes wedstrijd had wellicht niemand durven dromen in Rotterdam. Toch is de Rotterdamse ploeg momenteel op de vijfde plaats terug te vinden op de ranglijst. BC Apollo werd ruim verslagen met 96-70.

Rotterdam Basketball staat zelfs boven de landskampioen Donar, die terug te vinden is op de zesde plaats. En dat is toch wel iets om voorlopig trots op te zijn. Vanmiddag werd BC Apollo ruim verslagen met leuk en fris basketball. Yannick Franke was vandaag op dreef. De speler afkomstig van HarlemLakers en vorig jaar gehaald door Ferry Steenmetz is een absoluut talent en Franke scoorde vandaag 20 punten en 8 rebounds. Mede Amsterdammer Robert Krabbendam voegde daar nog 17 punten aan toe.

Bij rust was het nog een wedstrijd, want via 25-17 was de ruststand 43-39. Bij de Amsterdamse ploeg was het wederom Dimeo van der Horst, die aanvallend de kar moest trekken en dit deed. Van der Horst scoorde 17 punten, 7 rebounds en 6 assists voor de bezoekers, maar hij kon niet voorkomen dat in de derde periode de thuisploeg afstand nam 71-58. In de vierde periode was het vechten voor de bezoekers om geen 100 punten tegen te krijgen en dat lukte gelukkig voor ze. Het eindigde in 96-70.

 

Rotterdam dus vijfde en Amsterdam is terug te vinden op de laatste plaats met nul overwinningen uit zes wedstrijden.

Video: Luka de Kruijf

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.