CP3 by Basketball Totaal

Ross Bekkering stopt met Basketball

Ross Bekkering zal niet terugkeren in de eredivisie bij Donar. Vanmorgen maakte de 28 jarige center via Eric Boorsma bekend te stoppen met professioneel basketball. Een fikse aderlating voor Donar, maar ook zeker voor de eredivisie. Bekkering was een van de smaakmakers in het team van Donar.

Bekkering gaat zich richten op een maatschappelijke loopbaan en gaat zich terug vestigen in Canada. Eerder stopte zijn broer Henri Bekkering ook al met basketballen.

Het betekent ook dat Bekkering niet mee zal doen met Oranje deze zomer.

“We hebben Ross een goede aanbieding gedaan, maar helaas voor ons heeft hij de beslissing genomen om te kiezen voor zijn gezin in Canada en daar een maatschappelijke carrière op te bouwen”, aldus Gert Kiel, voorzitter van Donar. “Hoe jammer het ook is voor ons, we respecteren zijn beslissing en danken hem voor alles wat hij heeft betekend voor Donar en wensen hem en zijn gezin het allerbeste toe. We hebben enorm veel waardering voor de basketballer Ross Bekkering, maar ook zeker voor de mens Ross Bekkering. Zijn positieve en constructieve opstelling waren enorm belangrijk voor het team, hij zal niet vergeten worden in Groningen en Nederland.”

Bekkering scoorde in het afgelopen seizoen 13,4 punten en pakte 10,5 rebounds per wedstrijd. Maar het was ook de verdedigende dreiging, die Bekkering op veel lof kwam te staan.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.