CP3 by Basketball Totaal

Rosmalen dames 1 wint de thriller tegen Utrecht

Black EaglesZondagavond mochten wij op bezoek komen bij SBU uit Utrecht. Een wedstrijd tussen de nummer 5 (SBU) en nummer 7 (BE) in de competitie. Voorafgaand aan de wedstrijd werd door Jasper gezegd dat het niet uitmaakte of wij met winst of verlies het veld af gingen, maar dat het een goede en leuke pot zou worden was het aller belangrijkste. Natuurlijk waren we het er allemaal over eens dat winnen leuker is dan verliezen, dus daar gingen we voor.

We begonnen de wedstrijd scherp. De aanval liep goed, de schoten vielen en we creëerden veel kansen onder het bord door o.a. Esther Geurts. In de defense waren we daarentegen elke keer te laat in de fast break waardoor SBU bij kon blijven. Uiteindelijk sluiten we het eerste kwart af met een voorsprong (18-24).
Het tweede kwart verraste SBU ons door in een 1-3-1 zone te gaan staan. Op de kop hadden we moeite om de bal rond te spelen omdat SBU fel op de man en in de passline stond. Na een aantal veranderingen in de aanval en het benadrukken van het belang van de bounce pass weten we een aantal keer de basket te vinden door o.a. Lisa van Schaik en Cathelijne van de Westelaken, maar echt lekker loopt het nog niet. In de defense staan we daarentegen nu juist wel goed door goed uit te boxen en helpside te staan waardoor SBU niet dichterbij kan komen. We gaan de rust in met een stand van 28-34 in ons voordeel.
Na de rust weten we nog steeds niet de aanval onder controle te krijgen en je ziet dat we aan het zoeken zijn naar de kansen. We maken veel fouten in de defense waardoor SBU maar liefst tien keer mocht aanleggen aan de vrijeworplijn. Zij schieten er (gelukkig) slechts 2 in. Beide teams maken dit kwart 9 punten waardoor de stand na het derde kwart 37-43 is.
Het vierde kwart begint en het is belangrijk dat we goed starten. Niet alleen wij dachten daar zo over, maar SBU ook door meteen twee driepunters raak te schieten. Gelukkig houden we het hoofd koel, maar Jasper besluit toch om in een zone te gaan staan. Kijken hoe de tegenstander hierop zou reageren. Ondertussen bleven wij de basket opzoeken omdat SBU al vroeg in dit kwart op 5 teamfouten stond. Helaas zijn nu wij degene die de vrije worpen er nu niet in gooien. De schade blijft beperkt door scores van Evi Nijs en een belangrijke driepunter van Loes Vermeulen waardoor we halverwege het vierde kwart weer wat lucht krijgen. Toch komt SBU aan het eind van het kwart toch akelig dichtbij en met nog 20 seconden te gaan staan we zelfs gelijk. Er wordt in deze laatste 20 seconden niet meer gescoord door beide teams waardoor we gaan verlengen met een stand van 51-51 op het scorebord.
De verlenging. Vijf minuten om te bewijzen dat wij als team die punten mee terug naar Rosmalen gaan nemen. SBU opent de verlenging met een score waardoor we voor het eerst in de wedstrijd (!) op achterstand komen te staan. Vervolgens worden aan beide kanten veel (makkelijke) kansen gemist, waardoor de wedstrijd nog 10x spannender werd dan die al was. Uiteindelijk hebben we nog 1 minuut op de klok en is de stand weer gelijk: 56-56. Van defense naar offense en weer terug naar defense, het bleef maar op en neer gaan. De laatste 19 seconden hebben wij tijd om in 1 aanval de winnende score te maken. De bal moet rondgepasst worden en richting het einde van de aanval de basket aanvallen. Met nog 1 seconde op de klok tikt SBU de bal uit en Jasper neemt een time-out. Er wordt een out-of-bounce getekend en vervolgens gingen we terug het veld in om klaar te staan. Zou je denken. Niemand stond waar die moet staan, vanaf de bank werd vanalles geroepen en doordat wij het zelf niet meer snapte, was SBU ook in verwarring. Volledig tegen het plan in wordt de bal vervolgens ingenomen en (met een bijzondere techniek) gooit Michelle Tijssen de driepunter er in. Het coachbord vloog de lucht in, het team werd hysterisch en het thuispubliek was verdacht stil. WINST IN UTRECHT!

Volgende week spelen de dames van The Black Eagles op zondag 14 december om 18:15 uur thuis tegen Arnhem Eagles.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.