CP3 by Basketball Totaal

Roos Jordans: ‘Eredivisie met je vriendinnen, daar droom je alleen maar van’

Één van de nieuwe gezichten in de eredivisie dit jaar is Green Eagles. Onze reporter Frits van Dongen heette de ploeg welkom en sprak met de sterke guard Roos Jordans. ‘Leuke naam Jordans, misschien  is ze nog wel verre familie van Michael, zo grapte hij.

Vertel eens kort wie is Roos? Hoe jong ben je?
‘Mijn naam is Roos Jordans en ik ben geboren op 29 april 1989, nu dus 24 jaar’

Wat studeer of studeerde je en hoe lang basketbal?
‘Ik heb de studie onderwijsassistent gedaan en vond het daarmee wel genoeg. Leren in banken is niet mijn sterke kant. Werk nu fulltime met zeer moeilijke lerende kinderen. Ik heb het daar onwijs naar mijn zin! Toen ik 8 jaar was nam een vriendin (Jolien van Baalen, nog steeds teamgenoten) mij mee naar een training. Zo leuk als de sport is, werd ik gelijk verliefd en ben er niet meer vanaf gegaan.’

Wat hoop je met Green Eagles te bewerkstelligen?
‘Om nu al aan iets groots te denken voor eredivisie is gewoon te onwerkelijk. Waar ik wel op hoop is dat we leuke potjes kunnen laten zien en een goeie indruk op de tegenstanders kunnen achterlaten. Dat ze denken, “die gaan nog wel verder komen”. ‘

Heb je leuke reacties gekregen van fans na jullie debuut in de gecombineerde Eredivisie?
‘We hebben allemaal hele leuke reacties gekregen van iedereen om ons heen, maar wat mij dan het meest raakt is als je ziet hoe trots je familie op je is. Je krijgt berichtjes dat ze weleens terug moeten denken aan de game en hoe gaaf ze het vonden om mij zo te zien. Ook vind ik het heel gaaf dat de club zo betrokken is en dat je ziet dat ze blij voor je zijn en hoeveel ze voor ons doen. Ook heb ik weleens reacties gehoord van “wat gaan jullie daar nou zoeken”, maar daar kan ik eigenlijk alleen maar blij van worden, want we hebben het wel met z’n alle bereikt!’

Wat had je er van verwacht en is dit uitgekomen?
‘Wat had ik er van verwacht… tja, lastig! Stiekem had ik wel verwacht te kunnen winnen van Baros en wie weet kunnen we ook een keer stunten tegen Das. Tegen de teams die uit de promotiedivisie komen had ik wel verwacht een leuke pot te kunnen neerzetten. Eredivisie is gewoon echt nog een stap te hoog. Dit is wel uitgekomen. Gister tegen Binnenland gespeeld en met negentig punten verschil verloren. Dit was onze eerste wedstrijd tegen eredivisie spelers en we waren te veel onder de indruk. Negentig punten was echt onnodig en ik hoop bij de thuiswedstrijd dat we wel wat kunnen laten zien.’

Heb je wel eens in een oranje selectieteam gespeeld? Zo ja Welke?
‘Nee, ik was vrijwillig uit het selectie team gestapt. De zondag was echt mijn dag om flink uit te slapen. Stom! Ben nog altijd nieuwsgierig wat daar van had kunnen komen.’

Nog even terugkijken naar het afgelopen competitie seizoen, kampioen in rayon west en nu dit, wat vind je ervan dat jullie de stap gemaakt hebben naar dit niveau ?
‘Ik vind het ten eerste heel erg knap van ons dat we dit gehaald hebben als vriendinnen team. Daar kan je alleen maar van dromen dacht ik. De stap die we gemaakt hebben vind ik dus heel stoer. Wel vind ik het ergens jammer dat we gelijk ook in de eredivisie zijn gegooid. Ergens vind ik het ook wel heel leuk, omdat dit misschien je enige kans is in de eredivisie. Je kan er ook onwijs veel van leren en ervaringen op doen. Een voordeel van de nieuwe opzet in 3 poules is  alles dichtbij is haha. Ik moet zeggen dat ik wel erg uitkijk om na de kerst op promotie niveau wedstrijden te gaan spelen. ‘

Wie is je favoriete NBA/WNBA speler/speelster, club en Europese speelster ? Wat zijn je andere hobby’s ?
‘Ik vind basketbal onwijs leuk, maar gewoon lekker voor mezelf. Voor de rest heb ik geen verdere hobby’s. ‘

Wat is het vreemdste basketball moment dat je ooit heb beleefd? En wil je zelf nog iets kwijt?
‘Zelf vond ik het wel erg vreemd dat mijn knieschijf er 2 keer uit is geschoten. Ook kreeg Mirjam van Rijn het weleens voor elkaar om met haar schoen in de lus van haar andere schoen te komen en daardoor plat op haar snuit ging tijdens een wedstrijd. Erg om gelachen, maar wel vreemd.’

Vond je het leuk om deze vragen te beantwoorden?
‘Ik vond het erg leuk om de vragen te beantwoorden. Ik heb dat jullie me op deze manier een beetje hebben leren kennen.’

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.