CP3 by Basketball Totaal

Ronde 10: Grasshoppers oppermachtig

Katwijk is absolute top van deze competitie. Ook tegen Landslake Lions (ik heb het zelf gezien) waren ze oppermachtig en dat zonder de startende point-guard. Een fantastische ploeg om naar te kijken met snel attractief aanvallend basketball en tactisch sterk defensief werk. Vooral de presses van de Kattukse meiden imponeren verdedigend. Wederom een compliment aan Robin vd Bilt en zijn ploeg. 

In Hoofddorp zorgt de plaatselijke BV bijna voor een stuntje tegen Yellow Blizzards. De ploeg van Chris van Kampen heeft het moeilijk om voldoende speelsters op de been te brengen en speelde zonder grote center Marleen Peek. Dan kan Hoofddorp het ze dus knap lastig maken.

Al met al dus niet echt verrassingen maar toch wedstrijden die anders liepen als voorspeld. Ik hou ervan.

Preview speelronde 10

Landslake Lions vs Cangeroes @ Landsmeer

Landslake Lions moest afgelopen week pas op de plaats maken in het duel met Grasshoppers. De meiden kwamen op alle fronten tekort en kregen een behoorlijk kritisch stuk te verwerken uit de eigen achterban. Mooi om te lezen dat er naar het eigen team wordt gekeken en het was in een goede opbouwende manier geschreven. Goede zaak! Cangeroes blijft het moeilijk hebben en heeft het met Landslake en Jolly Jumpers nog voor kerst niet erg getroffen. Het gaat vooral om ontwikkelen daar in Utrecht, het elke week een stapje beter doen.
Helaas gaat dat ze in deze wedstrijd nog niet echt helpen….
Landslake Lions +23

DAS Delft vs Almonte @ Delft

DAS is zoals eerder gezegd wel een beetje de positieve verrassing van dit seizoen. De meiden van coach de Jong staan trots op de 5e plaats en hebben deze notering geheel aan hunzelf te danken. Met Almonte treffen ze een ploeg met veel potentie die eigenlijk te weinig punten heeft gepakt. Eigenlijk, omdat de ploeg vaak goed meedoet in de wedstrijden maar zichzelf niet voldoende beloond. Ik denk persoonlijk dat het gaatje naar de 5e plek nog wat te groot is….
DAS Delft +16

Jolly Jumpers vs BV Hoofddorp @Tubbergen

Jolly Jumpers gaat tot aan de kerst zonder verliespartijen geraken, daar mag je toch stilletjes vanuit gaan. Met alleen nog Hoofddorp en Cangeroes op het programma zal het met 100% score af gaan sluiten in 2015. De eerste officiele krachtmeting met Grasshoppers volgt pas in Maart, maar het zou zomaar eens kunnen gebeuren dat de 2 elkaar al gaan tegenkomen in Kortrijk. Hier werken beiden een toernooi af in de kerstperiode. Ik ben bijzonder nieuwsgierig hoe dat dan zal verlopen. Tegenstander Hoofddorp liet vorige week zien dat het toch lekker mee kan spelen. Er komt steeds meer muziek in de ploeg en ook technisch/tactisch worden er stappen gemaakt. Uiteindelijk zal het nog wel tekort komen tegen Jolly Jumpers….
Jolly Jumpers +24

RTC Noord vs Rotterdam Basketball @ Groningen
Op zondag treffen RTC en Rotterdam elkaar in Groningen. RTC pakte in de vorige wedstrijd de eerste punten terwijl Rotterdam lekker meespeelde met de Jumpers. In het hoge noorden zullen de Rotterdamse dames echter het initiatief moeten grijpen en dan denk ik dat ze de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken. Onderschat het RTC niet, want er zit wel veel individuele kwaliteit in de ploeg…
Rotterdam Basketball +15

Yellow Blizzards vs Dozy BV Den Helder @Yellow Blizzards
Yellow Blizzards had het afgelopen week lastig tegen BV Hoofddorp. De CTO-meiden kampen met de nodige fysieke ongemakken en dan wordt de spoeling toch wat dun. Met het niet kwalificeren voor de Final Four bij de dames gaan de meiden in ieder geval een wat rustigere periode tegemoet. Met Den Helder treffen ze echter een geduchte tegenstander. Het team van van Rootselaar is behoorlijk wisselvallig te noemen. Hebben ze een goede dag kunnen ze het elke ploeg lastig maken, draait het niet, dan draait het ook echt niet. Laten we voor alle toeschouwers hopen dat het een goede dag heeft, dan zal de wedstrijd wat vermakelijker zijn. 2 teams met beiden dezelfde tactische afspraken, waarbij ik denk dat de uitvoering van YB net wat beter is. Dat zal in deze pot de doorslag geven…
Yellow Blizzards +10

Nu nog een voorspelling waar ik zeker van ben. Grasshoppers gaat dit weekend voor het eerst geen punten pakken in de eredivisie. Ze genieten van een welverdiend weekend vrij en hervatten de competitie na de oliebollen weer. Mij ziet u volgende week weer terug !

Allen een goed weekend en tot de volgende!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.