CP3 by Basketball Totaal

Rolstoelbasketballsters terug in Nederland

De Nederlandse rolstoelbasketbalsters werkten afgelopen weekeinde een toernooi af in het Duitse Frankfurt, als voorbereiding op het WK dat op 17 juni begint. De tegenstanders waren van het zwaarste kaliber, namelijk Duitsland en Australië, de nummers één en twee van de laatste Paralympics. Frankfurt is de stad waar Oranje vorg jaar Europees kampioen werd door in de finale van thuis Duitsland te winnen met één punt verschil.

 

Tegen Australië werd het in de eerste ontmoeting 52-41 voor de Orange Angels. Daarna volgde een nipte 51-50 nederlaag tegen gastland Duitsland, dat zo zijn revanche kreeg voor de verloren EK-finale. Op de tweede speeldag was Nederland opnieuw te sterk voor de ‘Aussies’ (58-48), om het toernooi af te sluiten met een 59-49 nederlaag tegen Duitsland.

 

Bondscoach Gertjan van der Linden keek terug op een geslaagd toernooi met goede leermomenten. Hij is ervan overtuigd dat zijn team bij de start van het WK er klaar voor is. “Komende week is Australië nog te gast op Papendal en gebruiken we deze laatste oefenwedstrijden om de puntjes op de ‘i’ te zetten, zodat we bij vertrek op 17 juni optimaal fit en scherp zijn.”  Nederland speelt de eerste WK-wedstrijd op 20 juni tegen Peru.

 

Lees de uitgebreide verslagen op http://www.rolstoelbasketbal.nl.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.