CP3 by Basketball Totaal

Roijakkers verliest van Essen

BG Göttingen liep in Essen tegen een onverwachte nederlaag aan. In het tweede duel van de playoffs in de kwartfinaleserie moesten de ‘Viooltjes’  de zege in Essen laten. ETB Wohnbau Essen was in de slotfase – na een 43-43 ruststand – net even koelbloediger dan het team van coach Johan Roijakkers: 92-85. De stand in de best of five-reeks is nu 1-1. Komende vrijdag kan Göttingen in eigen huis revanche nemen voor deze uitglijder.

Göttingen kwam slecht uit de startblokken. Bij een stand van 16-8 nam coach Roijakkers zijn eerste time-out en binnen twee en een halve minuut stond het 18-19. Het eerste kwart werd met een gelijke stand afgesloten: 22-22.

In het tweede kwart bleef de aanval een probleem voor Göttingen, mede veroorzaakt door inconsequente beslissingen van de scheidsrechters in dit bikkelharde duel. Dankzij de wederom uitstekende verdediging bleven de ‘viooltjes’ – ondanks de drie fouten die sterspeler Ruoff lang op de bank hielden – in deze spannende wedstrijd in het spoor van Essen. De teams gingen rusten met een 43-43 stand.

In het derde kwart kwam het team van Roijakkers op 52-58 na vier opeenvolgende driepunters (drie van Dunbar), maar Essen vocht zich terug en sloot het kwart af met een 66-64 voorsprong.

Halverwege het vierde kwart leek Göttingen de wedstrijd onder controle te hebben: 65-73. Roijakkers stak al triomfantelijk zijn vuist in de lucht, maar Essen – geholpen door foutieve beslissingen van de leiding – kwam terug en nam bij 80-78 de leiding over. Daarmee had Essen het momentum te pakken en kon de wedstrijd in de slotfase ombuigen: 92-85.

Roijakkers bespaarde zich de gang naar de persconferentie. “Essen-coach Krizanovic is niet gestraft door de ‘Junge Liga’ na zijn harde kritiek op de scheidsrechters na het eerste duel in Göttingen. Vandaag hebben we gezien wat ervan komt. Essen had vele harde overtredingen nodig onder de borden om het ons moeilijk te maken, maar daar werd niet één keer voor gefloten. De scheidsrechters waren zeer geïntimideerd. Zolang de ‘Jungle Liga’ niets doet, ga ik niet meer naar een persconferentie in Essen,” aldus een boze Roijakkers.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.