CP3 by Basketball Totaal

Roijakkers op jacht naar de vierde zege

De vierde overwinning op rij en 3000 toeschouwers in de Sparkassen-Arena. Dat zou een krantenkop kunnen zijn na het duel van BG Göttingen tegen de Giessen 46ers, één van de ‘traditionsreichsten’ clubs in Duitsland, is zaterdag de tegenstander van Göttingen, de ploeg van Johan Roijakers. Voor deze derby werden alweer meer tickets verkocht dan in dezelfde periode voorafgaand aan de wedstrijd tegen Paderborn.

Drie wedstrijden, drie overwinningen. De start van het seizoen door Göttingen kan worden omschreven als perfect. Maar daar wil Johan Roijakkers niets van weten. De naar perfectie strevende 33-jarige coach, ziet nog te veel fouten in het spel van zijn ‘Viooltjes’.

 “We spelen nog niet op de manier zoals ik het in gedachten heb”, zegt hij botweg. Dit verzacht Roijakkers echter met “we hebben een enorm getalenteerd team. Als we elke dag  gefocust trainen,  dan zullen we onze doelen zeker bereiken. En dat is niet minder dan promotie naar de BBL, het liefst als kampioen van Pro-A”.

Roijakkers waarschuwt voor onderschatting van het nieuw gevormde team van Giessen. “Giessen heeft veel potentieel.”.

Problemen hadden ‘Die Veilchen’ vooral in de verdediging gedurende de eerste drie wedstrijden van het seizoen. De fouten die het het team verdedigend maakt irriteren Roijakkers en zo soms wekt het zijn woede op. De coach werkt nauwgezet aan de taken voor de spelers. Elke speler weet precies hoe hij zijn tegenstander moet verdedigen. Hoewel deze fouten niet ongewoon zijn in dit vroege stadium van het seizoen, ergert de perfectionistisch Roijakkers zich eraan.

Maar hij kijkt positief naar de toekomst: “Onze spelers kunnen het allemaal leren. Ik herinner me nog toen Nick Livas voor de eerste keer met mijn team trainde. Op dat moment had hij de bijnaam ‘De Toerist’, omdat hij aanwezig was, maar op één of andere manier ook weer niet. Iedereen weet wat voor een uitstekende verdediger hij nu is. Hij is een voorbeeld van het type speler voor het systeem Roijakkers.”

Foto: Gleitze/gsd

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.