CP3 by Basketball Totaal

Roijakkers met Göttingen op drempel van de BBL

In de tweede wedstrijd in de halve finaleserie tegen de Giessen 46ers moest het team van coach Johan Roijakkers een zware strijd leveren, maar hield  in de verhitte slotfase de zenuwen goed in bedwang. Door de 65-74 overwinning in Giessen is Göttingen nog één overwinning verwijderd van promotie naar de BBL. Na twee jaar in de Pro-A gespeeld te hebben, kan Göttingen komende vrijdag in eigen huis een plek in de BBL bewerkstelligen.

De 2.575  toeschouwers in de goed gevulde Sporthalle Ost in Giessen wreven zich verbaasd in de ogen gedurende het eerste kwart. Göttingen opende ontzettend fel en speelde in een moordend tempo. De 46ers hadden enorme problemen om de fysiek superieure ‘viooltjes’ partij te bieden.  Nadat de rook enigszins was opgetrokken, gaf het scorebord een 10-29 stand te zien.

Giessen – gehandicapt doordat sterspeler Miles Hesson  door een verstuikte linker teen niet in actie kon komen – paste zijn verdediging aan en met de steun van hun eigen fans probeerde de ploeg terug te komen in de wedstrijd. Göttingen was aanvallend niet meer zo doelgericht, waardoor Giessen heel langzaam dichterbij kon sluipen en de pauze wist te bereiken met een achterstand van twaalf punten 31-43.

Met de oude hit ‘Start Me Up’ van de Stones gingen de fans van de 46ers bij de start van het derde kwart compleet uit hun dak. Dat enthousiasme vertaalde zich naar het veld waar een zware strijd woede. Er werd keihard gevochten onder de borden. Giessen deed dat met alles wat ze in huis hadden, maar het team van Roijakkers wist de rust te bewaren en kon Giessen op negen punten houden.

Het laatste kwart kenmerkte zich aan beide kanten door veel gemiste schoten. Göttingen wist het verschil steeds rond de 8 à 9 punten te houden. In de slotfase scoorde Godbold een belangrijke driepunter (58-71), waarna Göttingen de rest van de tijd clever wist uit te spelen: 65-74. Na het eindsignaal ging het team van Roijakkers met de 200 meegereisde Göttinger fans een feestje vieren.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.