CP3 by Basketball Totaal

Roijakkers met Göttingen moeizaam naar winst

BG Göttingen is nu het enige team in de tweede Bundesliga (Pro-A), dat ongeslagen is. Echter, de 88-81 (42-46) overwinning op het uit de Bundesliga gedegradeerde Giessen 46ers, kwam zéér moeizaam tot stand. Voor ruim 2500 toeschouwers stelde het team van coach Johan Roijakkers de winst pas in het vierde kwart zeker.  Na het eerste kwart (18-12) kreeg Göttingen defensief problemen met het team van Giessen, dat als een warm mes door de boter (defensie) sneed.

Morrende Fans

De fans werden ongeduldig en begonnen te morren over de zwak uitgevoerde verdediging van de ‘viooltjes’.  Ook na de pauze kon Roijakkers zijn team niet in het bekende spelritme krijgen 44-55. De fans begonnen zich meer en meer te roeren, maar in het vierde kwart kreeg Roijakkers zijn team weer op rails en kwam de vechtlust terug. Puntje voor puntje vocht Göttingen zich terug en met nog drie minuten te spelen kwam de thuisploeg, door een score van Godbold (77-76) weer aan de leiding. Hij, Jermaine Mallett en Jermain Raffington waren uiteindelijk in de laatste minuten de belangrijkste pionnen van Göttingen, terwijl spelmaker Alex Ruoff opvallend weinig speeltijd kreeg.

Coach Johan Roijakkers vatte het als volgt samen: “In de tweede helft hebben we sterk verdedigd en dan zijn we op ons best. Daarnaast waren het de fans, die ons die extra steun gegeven hebben.”

Stand aan kop in de Pro-A:  1. Göttingen 4-8, 2. Crailsheim 3-6, 3. Heidelberg 4-6, 4. Kirchheim 4-6 en 5. Chemnitz 4-6

Foto: © Jelinek

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.