CP3 by Basketball Totaal

Roijakkers Göttingen wint ongelijke duel tegen oude rivaal Paderborn

Hoewel de prestigieuze Derby door de superioriteit van de thuisspelende “Viooltjes” weinig spanning kende, verlieten het merendeel van de 2783 toeschouwers afgelopen donderdag avond met een tevreden glimlach de S-Arena na de eclatante 99-72 overwinning van het team van coach Johan Roijakkers.

De viooltjes hadden een paar minuten nodig om in hun spel te komen. Harper Kamp schoot na drie minuten de eerste punten binnen. Maar toen vond Roijakkers team hun ritme – aangemoedigd door een indrukwekkende atmosfeer en vooral door de hectische fans op de west tribune. Alex Ruoff bracht Göttingen met vijf punten op rij terug aan de leiding. De shooting guard was niet te stoppen door tegenstander Ricky Taylor. Hij speelde slechts 22 minuten, door foutenlast, maar werd wel topscorer met 26 punten.

Gestaag liep Göttingen verder uit en via 54-39 en 63-41 was de wedstrijd eigenlijk gelopen. Tegen die tijd van het eenzijdige duel, gebruikte Coach Roijakkers het duel om verder te testen en speelde vaak met drie Duitsers op de vloer.

Het team van Johan Roijakkers lijkt klaar te zijn voor de top wedstrijd aankomende zaterdag in en tegen Nürnberg. De Franken wonnen gisteren ook hun tweede wedstrijd van het seizoen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.