CP3 by Basketball Totaal

Roijakkers’ Göttingen wint in een dramatische thriller van Jena 114-109

In een ongelooflijke, dramatische thriller wist het team van coach Johan Roijakkers de ongeslagen status in eigen huis te behouden dankzij een 114-109 overwinning op Jena. Waarschijnlijk hadden de coaches, de beide teams en de meelevende toeschouwers nog nooit zo’n wedstrijd meegemaakt. De 3.447 toeschouwers wreven zich de ogen uit na het eerste kwart: 24-42… 42 punten maakte Jena in de eerste tien minuten! Met acht op negen driepunters!

In het tweede kwart probeerden de “viooltjes” zich terug te vechten in de wedstrijd om een dreigende nederlaag te voorkomen. Coach Roijakkers liet zijn team heel agressief verdedigen en puntje voor puntje kwam Göttingen dichterbij: 52-58. Na de pauze leek het of Göttingen de aansluiting zou vinden (73-76), maar de ploeg moest toch weer toestaan dat Jena uitliep naar 78-89.

In het vierde kwart vochten Roijakkers en zijn mannen voor wat zij waard waren, om de ongelooflijk spannende wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. In de slotfase werden ze geholpen door de 3.447 fans die compleet uit hun dak gingen. Göttingen – gedragen door het oorverdovende lawaai – wist op ruim één minuut voor het einde voor het eerst de leiding te nemen: 106-104. Er was geen houden meer aan toen David Godbold met 22 seconden te spelen een driepunter raak schoot en zodoende de beslissing forceerde: 111-107. Op het einde won Göttingen met 114-109 en hield daarmee een concurrent voor het kampioenschap op afstand.

“Ik ben super trots op dit team, zoals ze zijn teruggekomen ondanks de grote achterstand. Met dank aan de fans voor hun ongelooflijke steun,” zei coach Johan Roaijkkers na de wedstrijd.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.