CP3 by Basketball Totaal

Roijakkers’ Göttingen wint eerste kwartfinale wedstrijd tegen Essen

BG Göttingen heeft de eerste overwinning in de kwartfinale van de play-offs voor promotie naar de BBL behaald. Tegen ETB Wohnbau Essen werd het 79-58. Opnieuw kwam de zege in het laatste kwart tot stand. In de best-of -five serie leiden de ‘Viooltjes’ nu met 1-0. De tweede wedstrijd is aanstaande dinsdag in Essen.

Het eerste kwart gaf niet veel licht tussen beide teams. In de slotfase wist Göttingen een klein gaatje te slaan: 20-17. Ondanks slordig spel in het tweede kwart, wist het team van Roijakkers de voorsprong bij rust naar 43-32 te tillen.

Na de pauze liep Göttingen uit naar 54-42, maar Essen vocht zich toch terug en nam na een driepunter van Young zelfs even brutaal de leiding: 55-57. Er heerste een knetterende spanning in de met ruim 2.700 toeschouwers bezette S-Arena. Eens te meer reageerde Göttingen in het vierde kwart met volle kracht – met onder andere vier driepunters – en beëindigde het vierde kwart met de alleszeggende cijfers van 22-3.

Topscorers bij Göttingen waren David Godbold (goed voor 16 punten), Alex Ruoff (met 15 punten) en Harper Kamp (14 punten).

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.