CP3 by Basketball Totaal

Roijakkers Göttingen blijft maar winnen in de Pro-A

Het team van coach Johan Roijakkers bleef afgelopen zaterdag voor de veertiende keer op rij ongeslagen in de Pro-A. Voor ruim 2.800 toeschouwers won Göttingen in eigen huis met 101-90 van VfL Kirchheim, wat eigenlijk niet de afspiegeling was van de werkelijke verhoudingen op het veld.

Ook ditmaal hield coach Roijakkers zijn aanvoerder Marco Grimaldi en driepunts-specialist Jeremy Dunbar aan de kant, mede met het oog op de aankomende play-offs. Hierdoor kregen de ‘youngsters’ in het team van de Nederlander ruim speeltijd.

Kircheim wist met 6-8 één keer de leiding te nemen in deze wedstrijd. Hierna nam Göttingen het heft in handen en bleef de gehele wedstrijd de controle over de wedstrijd houden. Na het eerste kwart – 32-20 – begon Göttingen met scherp te schieten van de driepuntslijn (8 uit 11) en brak daardoor het laatste verzet van Kircheim. De ploegen gingen rusten met een 56-33 stand.

Na de pauze ging het team van coach Roijakkers stug door en vergrootte de voorsprong tot 26 punten. In het laatste kwart lieten de ‘Viooltjes’ de teugels wat vieren en bracht coach Roijakkers zijn jonge spelers in het veld waardoor Kircheim een enigszins acceptabele eindstand kon laten noteren: 101-90.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.