CP3 by Basketball Totaal

Roijakkers Göttingen blaast Essen de S-Arena uit

Wat een heerlijke basketballavond in de S-Arena, waar BG Göttingen – gesteund door 3.211 toeschouwers – op ondubbelzinnige wijze revanche namen voor de onverwachte nederlaag in Essen van afgelopen dinsdag. Na een wat onwennig begin, liepen de ‘Viooltjes’ – in een waanzinnige atmosfeer – naar een  87-60 overwinning tegen ETB Wohnbau Essen. Het team van coach Johan Roijakkers leidt nu met 2-1 in de “best-of-five” serie en kan zich zondag 13 april met een overwinning plaatsen voor de halve finale van de play-offs.

Beide teams speelden nerveus in de eerste minuten. Göttingen schudde de nervositeit na een paar minuten van zich af en liep snel naar een 16-8 voorsprong. Na een time-out van Essen-coach Igor Krizanovic kwam Essen langzaam terug in de wedstrijd, waarop het eerste kwart werd afgesloten met de stand van 20-16.

Essen nam bij 20-22 de leiding maar dat was niet van lange duur. Via 30-25 liep het team van Roijakkers uit naar 37-29. Göttingen liet na die fase veel eenvoudige punten liggen en na twee technische fouten aan beide kanten, was het Essen dat het initiatief overnam. Met een stand van 39-34 zochten de ploegen de kleedkamers op.

Gedurende het derde kwart bleven beide teams bij elkaar in de buurt. Met nog drie minuten te spelen in het derde kwart veranderde de S-Arena in een ware heksenketel, nadat Göttingen wederom een gat sloeg van twaalf punten: 55-43. Ditmaal kon Essen niet meer aanhaken en ging Göttingen met een 61-50 voorsprong beginnen aan het vierde kwart.

Aangemoedigd door het fantastische publiek liet het team van de 33-jarige Roijakkers zien waarom zij de grote favoriet voor promotie naar de BBL zijn. Door een 16-0 run veegde het Göttinger team ETB Wohnbau Essen van de vloer en spoelde de wrange nasmaak van de afgelopen dinsdag geleden nederlaag weg. Drie minuten voor tijd gaf coach Roijakkers de jonge talentvolle spelers Steffen Teichert en Aaron Donkor speeltijd, waarna bij het eindsignaal (87-60) een orkaan van geluid losbarstte vanaf de volle tribunes in de S-Arena.

“We verdedigden goed. Dat was de sleutel tot de overwinning. Marc Liyanage was vandaag de beste speler aan onze zijde,” zei een verheugde Roijakkers. “Elke speler heeft zijn spel naar een hoger niveau getild.”

Roijakkers had dit na de verloren wedstrijd in Essen geëist van zijn spelers. En zijn team heeft het juiste antwoord gegeven.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.