CP3 by Basketball Totaal

Rogier Jansen naar ZZ Leiden

Rogier Jansen tegen Magixx Foto: Eric van der Eijk

Rogier Jansen tegen Magixx Foto: Eric van der Eijk

Een belangrijke aankoop vandaag voor ZZ Leiden. Een van Nederlands beste guards vertrekt bij Den Helder Kings en komt naar ZZ Leiden. Jansen tekent een contract voor twee seizoenen.

Een pikante en gewaagde aankoop door ZZ Leiden, vanwege de haat-liefde verhouding met het Leidse publiek. Jansen was niet populair in de 5 meihal met zijn teams Groningen, Den Bosch en Den Helder, maar alles zal nu anders zijn. De onmogelijke driepunters, de felle verdediging en de haat liefde verhouding met de coach. Het zal allemaal te bewonderen zijn in Leiden de komende twee jaar.

Met de aankoop van Jansen staat de Nederlandse teller op zes. Waarschijnlijk zal Casteels de selectie gaan aanvullen met buitenlandse spelers. De 29 jarige Jansen debuteerde op zeer jonge leeftijd bij Ricoh Amsterdam in de Eredivisie. Hij was toen 17 jaar en een jaar later werd hij uitgeroepen tot Rookie van het jaar.

Afgelopen seizoen speelde Jansen 34 wedstrijden en kwam de guard gemiddeld 30 minuten in actie. Hij was goed voor 13.3 punten, 2.4 rebounds en 3.8 assists. Jansen scoorde over het hele seizoen genomen bijna net zoveel driepunters (69) als tweepunters (73).

In 2005 maakte Jansen, die twee keer aan de All*Star Game heeft meegedaan, zijn debuut voor Oranje in een wedstrijd tegen Tsjechië. Sindsdien is Jansen 74 keer voor het Nederlands team uitgekomen. Meer interlands zijn er nog niet gekomen. Jansen was wel door bondscoach Toon van Helfteren geselecteerd, maar een blessure weerhield hem ervan om zich bij Oranje aan te sluiten.

Eerder legde Zorg en Zekerheid Leiden al de Nederlanders Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi, Jeroen van der List, Kasper Averink en Floris Versteeg vast.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.