CP3 by Basketball Totaal

Rogier Jansen: ”Ik word hier geaccepteerd”

,,Ik ging altijd al met plezier naar Leiden.’’ Dat is het enigszins opmerkelijke statement van Rogier Jansen als hij na de krachttraining in De Vlietlijn aanschuift om zijn licht te laten schijnen op de topper tussen Zorg en Zekerheid Leiden en aartsrivaal Den Bosch, morgen in Leiden.

‘Voor Nederlandse begrippen is het geweldig dat er een stad is waar zo veel beleving voor het basketbal is’

In dienst van andere topteams als Groningen, Den Bosch en Den Helder was de nu 30-jarige guard altijd het mikpunt van hoon door de fans van ZZ Leiden. ,,Ik weet de aanleiding niet eens’’, zegt Jansen met een lach. ,,Misschien heb ik een keer een harde overtreding gemaakt of zoiets. Maar ik heb het nooit persoonlijk opgevat.’’

Toch is het vreemd dat iemand er plezier in heeft om hele wedstrijden te worden beschimpt. ,,Kijk’’, zegt Jansen, ,,in de competitie sta je soms weken voor lege hallen te spelen. In Leiden moest je altijd aan de bak. Voor Nederlandse begrippen is het geweldig dat er een stad is waar zo veel beleving voor het basketbal is. Daar doe je het voor. Soms kon ik me er moeilijk door concentreren, soms haalde het het beste in mij boven. Je moet er mee omgaan. Ik hoorde dat Arvin Slagter ook niet bepaald geliefd was voor hij in Leiden kwam.’’

Lees het complete verhaal in het Leidsch Dagblad

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.