CP3 by Basketball Totaal

Roeland Schaftenaar leidt Breogan naar zege

Roeland Schaftenaar won in de Spaanse LEB-Gold met zijn team Breogan de uitwedstrijd bij Palencia, de nummer twee van de ranglijst, met 73-77. Door de zege staat Breogan nu gedeeld eerste, samen met Andorra en Palencia. Het was een spannende wedstrijd die door kleine details en in de laatste seconden werd beslist.

Breogan opende sterk en sloot het eerste kwart af met negen punten voorsprong (12-21). In het tweede kwart haalde Palencia iets van de achterstand af. De ploegen gingen rusten met een 34-37 stand in het voordeel van Schaftenaar en de zijnen.

Na de pauze veranderde de hal in een heksenketel en nam Palencia het initiatief over van Breogan. Via een 22-17 kwartstand (56-54) begonnen de beide teams  aan het beslissende vierde kwart. Palencia bleef aan de goede kant van de score en had een maximale voorsprong bij 68-62 met nog vijf minuten te spelen.

schaftenaar

Mede door een geïnspireerd spelende Roeland Schaftenaar wist Breogan de stand naar 73-74 te tillen. Schaftenaar pakte in de laatste 37 seconden vier aanvallende rebounds waardoor een comeback van Palencia in de kiem werd gesmoord en Breogan een zwaar bevochten overwinning kon behalen: 73-77.

De Nederlandse power-forward kwam ruim 27 minuten in actie. Hij scoorde 18 punten en pakte 7 rebounds.

Stand LEB-Gold:
1. B.C River Andorra 8 -3
2. Palencia 8 – 3
3. Breogan 8 – 3

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.