CP3 by Basketball Totaal

Rode lantaarn voor BC Apollo

Maxxcom BSW heeft voor het eerst dit seizoen het zoet van een overwinning geproefd. In de basketballtempel van Nederland, de Apollohal, werd de thuisploeg verslagen met 61-64.

Weert was de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar liet het vreselijk afweten vanaf de strafworplijn. Hierdoor bleef Apollo in de wedstrijd en kwam het zelfs halverwege het vierde kwart angstvallig dichtbij en kwam zelfs nog op voorsprong.

En dat zonder de vertrokken Keely, was de spoeling zeer dun te noemen. Maar de trotse ploeg uit de hoofdstad begon uitstekend aan de wedstrijd. Binnen enkele minuten was het 9-0 voor de thuisploeg. De maximale voorsprong was 15-2 voor Apollo, toen kwam Weert ook beter in de wedstrijd. Na de eerste periode was de stand 20-14 voor Apollo.

Daarna nam Weert de voorsprong over (20-21) door Jeremy Ormskerk. De oud Amsterdammer scoorde uiteindelijk 17 punten. Bij rust leek de voorsprong comfortabel met 29-40.

 

Apollo speelde niet goed en leek ineens alles kwijt te zijn, waarmee de wedstrijd zo goed mee was begonnen. Na de derde periode leek de wedstrijd gespeeld met een tussenstand van 46-56. Maar BC Apollo begon aan een uitstekende inhaalrace en ondanks de driepunter van Joost Padberg (46-59) werd het via een 15-0 zelfs 61-59 voor de thuisploeg.

Maxxcom BSW wankelde en leek uiteindelijk de punten in Amsterdam te moeten laten. Maar het was Daan Rossenmuller met een driepunter, die zorgde voor een 61-63 voorsprong. Ormskerk zorgde zelf vanaf de vrije worplijn voor de eindstand van 61-64.

En daar mag de ploeg bij mee zijn, want vanaf de vrije worplijn was het verschrikkelijk wat de eredivisieploeg liet zien. Slechts 13 uit 29 is voor een regioclub al slecht, laat staan voor een eredivisieteam. Het zal het team nu een worst zijn, want de eerste punten zijn een feit.

Topscorer BC Apollo: Van Schaik 26 punten, Mulder 14, Van de Horst 14.

Topscorer Weert: Ormskerk 17, Padberg 15, van Kempen 12.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.