CP3 by Basketball Totaal

Roddelkoning: nieuwe coach ZZ Leiden komt eraan

De Roddelkoning is weer op zijn troon geklommen. Vanaf daar fluistert hij ons toe, dat ZZ Leiden op korte termijn de nieuwe hoofdcoach presenteert.

In de wandelgangen zoemt de naam van Sam Jones steeds duidelijker rond. De Roddelkoning durft dan ook wel te beweren dat de ex-coach van Den Bosch in dienst zal treden bij Zorg en Zekerheid Leiden. Wat dit betekent voor bijvoorbeeld de Leidse assistentcoach Richard den Os, is nog niet helder.

Jones en Den Bosch gingen onlangs uit elkaar, dus de huidige Associate Headcoach van Oranje is beschikbaar. Kenners schatten in, dat Jones inmiddels klaar is voor een avontuur buiten Nederland. Zijn verwachte komst naar Leiden zet dat plan voorlopig in de ijskast. Bij Oranje treft Jones de komende maanden diverse spelers die afgelopen jaar bij ZZ Leiden speelden, zoals Kherrazi, De Jong, en Koenis.

Het aantrekken van een nieuwe hoofdcoach is prioriteit nummer één bij de Leidenaars. Pas daarna kunnen er concreet nieuwe spelers worden vastgelegd. Na de lastige twee jaren met Eddy Casteels, zal moeten blijken of Jones de gloriejaren van Van Helfteren, zijn ‘baas’ bij Oranje, kan evenaren of zelfs overtreffen. Van Helfteren won 6 bekers in de jaren 2010 t/m 2013, alvorens in 2013-2014 een minder succesvol seizoen te draaien. Voordeel van Jones ten opzichte van Casteels kan zijn, dat eerstgenoemde de Nederlandse competitie en mentaliteit van nabij kent.
Met SPM Shoeters won Jones onder meer de landstitel in 2015, de Supercup, en de beker in 2016, ten koste van … juist … ZZ Leiden.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.