CP3 by Basketball Totaal

Rockets leven nog na eerste winst

De Houston Rockets hebben vannacht wedstrijd vier weten te winnen van de Golden State Warriors. Het werd in Houston vannacht een duidelijke 128-115 overwinning voor ‘the Beard’ en zijn teamgenoten.

De stand in de serie is nu 3-1, uiteraard nog steeds in het voordeel van de Warriors, die morgen weer thuis mogen spelen. James Harden wilde nog niet op vakantie en was daar duidelijk in. Harden scoorde 45 punten voor de thuisploeg, in een heerlijke open wedstrijd.

Voor de Warriors was het wel even schrikken, want de MVP Curry viel hard op zijn rug en hoofd en verliet geblesseerd het veld. Hij kwam wel terug in de derde periode, maar kon de nederlaag niet voorkomen.

De val zag er heel vervelend uit en had veel slechter kunnen uitpakken voor de schutter.

Curry scoorde 22 punten voor de Warriors en zijn teamgenoot Thompson was topscorer met 23 punten.

Het was een schuttersfestijn vannacht, want er vlogen liefst 37 driepunters door het netje. Twintig voor de Warriors en 17 voor de Rockets. Het betekende een NBA record voor een play-off wedstrijd: 37 rake driepunters.

De Warriors keken de hele wedstrijd tegen een grote achterstand aan, maar kwamen enkele minuten voor tijd terug tot acht punten. Een driepunter van Harden zorgde voor de nekslag.

Opmerkelijk feit was nog, dat de fans en de spelers de arena niet direct mochten verlaten. Het was heel slecht weer in Houston en er werd gewaarschuwd voor overstromingen en bliksem (ondanks dat de Thunder de play-offs geeneens gehaald hebben).

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.