CP3 by Basketball Totaal

Robert Krabbendam vertrekt bij BC Apollo

Robert Krabbendam vertrekt per direct bij BC Apollo. Dat heeft de Amsterdamse club vanavond bekend gemaakt. Krabbendam heeft een nieuwe werkgever gevonden. Apollo heeft niet bekend gemaakt bij welke club Krabbendam zijn loopbaan vervolgt.

Volgens BC Apollo is het vertrek van Krabbendam “in goed overleg” gegaan.

De nieuwe bestuursvoorzitter Ramon Siljade zegt in het persbericht in het vertrek van Krabbendam een bevestiging te zien van de opleving die BC Apollo momenteel in de Dutch Basketball League doormaakt. Siljade: “Het moge duidelijk zijn dat de goede prestaties van BC Apollo van de laatste tijd ook andere clubs zijn opgevallen. Het vertrek van Robert Krabbendam is een aderlating voor ons, maar wij wensen hem uiteraard veel succes in zijn verdere loopbaan.”

Robert Krabbendam was bezig aan zijn derde periode op het hoogste basketballniveau in Amsterdam. Hij debuteerde in het seizoen 2003-2004 bij Demon Astronauts Amsterdam om aansluitend vier seizoenen in de NCAA voor Virginia Tech uit te komen. Van 2007 tot 2010 keerde Krabbendam terug in het hoofdstedelijke basketball, waar hij twee landstitels en twee NBB Bekers mocht vieren.

Voordat Krabbendam zich bij BC Apollo aansloot was hij opnieuw twee seizoenen actief in het buitenland: voor BC Kalev Tallinn in Estland en voor Apollon Limassol op Cyprus.

Robert Krabbendam debuteerde in 2008 in het Nederlands team, waarvoor hij tien keer uit kwam. Als international kwam hij tot een totaal van 34 punten. Voor BC Apollo was hij tot nog toe in 14 competitiewedstrijden goed voor 14,5 punten en 6,4 rebounds per wedstrijd.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.