CP3 by Basketball Totaal

Robert Krabbendam over Ferry Steenmetz

Het is geen toeval dat veel spelers die door Ferry opgeleid zijn uiteindelijk prof zijn geworden. Rotterdam Basketball aanvoerder Robert Krabbendam liep deze week tegen een ernstige achillespees blessure aan. De center is de rest van het seizoen uitgeschakeld. Uitermate vervelend voor de sympathieke Krabbendam, die revalideert van de operatie, Toch vond Robert tijd om te vertellen waarom elke basketballer naar de clinic van Ferry Steenmetz moet komen.

Vele topspelers en topcoaches gingen Krabbendam voor met aanbevelingen, maar Krabbendam mag zeker niet op het lijstje ontbreken. De iBasketball Clinic powered by Basketball Totaal is op 23 en februari in Leiden.

Robert Krabbendam over Ferry Steenmetz:

“Op 13 jarige leeftijd ben ik pas begonnen met basketbal en op mijn 14e kwam ik bij Ferry terecht bij de Canadians, in die tijd de jeugdopleiding van de Ricoh Astronauts. In relatief korte tijd wist Ferry mij de fundamentals aan te leren die je nodig hebt om op hoger niveau te spelen.

Het is geen toeval dat veel spelers die door Ferry opgeleid zijn uiteindelijk prof zijn geworden. Fundamentals zoals schieten, passen, dribbelen, dribbelstart, bewegen zonder de bal, screening, pick & roll en post-up play; voor mij is Ferry zonder twijfel de trainer waarmee je moet werken als je dit wilt verbeteren.

Zijn persoonlijke aandacht, oog voor detail en effectieve oefenstof is waarmee je jezelf verder kunt ontwikkelen en je basketbaldromen waar kunt maken. Na mijn periode in de VS heb ik weer een aantal jaren met Ferry gewerkt, hij heeft dus niet alleen op jeugd-, maar ook op professioneel niveau veel ervaring.

Hij weet precies wat ervoor nodig is om het te maken als basketballer. Veel tips en oefeningen die ik ik van Ferry geleerd heb gebruik ik vandaag nog steeds. Kortom; als jij het beste uit jezelf wilt halen, zou ik aanraden om deel te nemen aan het basketbalkamp van Ferry Steenmetz!!” –

Mooie woorden voor Steenmetz van niet de minste speler.

Robert Krabbendam Clubs: Amsterdam (astronauts), Virginia Tech (USA), Kalev Cramo (EST, BBL, VTB), Apollon Limassol (CYP), Rotterdam.

iBasketball wenst Robert heel veel sterkte en succes met de revalidatie en hopelijk is hij weer snel te zien binnen de lijnen!

Schrijf je nu in voor de clinic als speler of als coach!

Sponsors iBasketball Academy Clinic Ferry Steenmetz:

AA Resultaat

Basketball Totaal, de website voor Basketball

iBasketball Academy

Moovs

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.