CP3 by Basketball Totaal

Robert Boezeman volgend seizoen naar Amerika

De 17-jarige Robert Boezeman komt volgend seizoen uit voor UC Riverside Highlanders, in Amerika. De Highlanders spelen in de Big West Conference (NCAA Division I) en zijn zeer verheugd met de komst van de Nederlander.

Momenteel speelt Boezeman nog in Spanje, bij Canarias Basketball Academy. Afgelopen seizoen verdedigde hij de kleuren van Eiffeltowers/Den Bosch U18. Met dat team werd hij kampioen en won hij tevens de nationale beker.

De Riverside Highlanders werken hun thuiswedstrijden af in de SRC Arena (Student Recreation Center). Deze multifunctionele hal biedt plaats aan 3.168 toeschouwers. De Highlanders vierden hun grootste successen in de NCAA Division II. Daarbij werd viermaal de Final Four bereikt; in 1995 zelfs de finale, die verloren werd van Southern Indiana (63-71). Sinds 2001 komt UC Riverside uit in de NCAA Division I.

De bekendste oud-speler van Riverside Highlanders is Sean Cunningham, nu actief bij ZZ Leiden in de DBL. Vanaf 2005 tot en met 2009 verdedigde Cunningham de goud/blauwe kleuren van de universiteit in California.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.